Ny sjanse for Conquest 2

Du kan hjelpe strategispillet å gjenoppstå fra de døde.

Strategispillet Conquest 2: The Vyrium Uprising ble kunngjort i 2004, men etter at utviklerne ble kjøpt av den skandalerammede konsollprodusenten Tiger Telematics havnet spillet i trøbbel. Utvikler Warthog ble etter hvert lagt ned, og spillene deres kansellert.

Nå er det imidlertid nytt håp for Conquest 2. En gjeng veteraner fra Warthog Texas har nemlig slått seg sammen igjen, og skaffet seg rettighetene til det gamle spillet sitt. Nå vil de forsøke å få utviklingsbudsjettet i havn gjennom «crowd funding»-nettstedet Kickstarter. Totalt håper de å samle inn 675 000 dollar, altså rett i underkant av 4 millioner norske kroner.

Glad jeg ikke bor på den planeten.

Conquest 2: The Vyrium Uprising er oppfølgeren til det kritikerroste Conquest: The Frontier Wars, og er et sanntidsstrategispill som foregår i verdensrommet. Her er imidlertid ikke målet å lage noe i stil med StarCraft, og ønsker i stedet å ta sanntidsstrategisjangeren tilbake til fordums storhet ved å levere et spill fokusert nettopp på strategi.

Her får du lede store flåter med romskip i et dynamisk univers, og du må blant annet håndtere forsyningslinjer og bygge baser på flere steder for å sikre tilførsel av nødvendige ressurser. I tillegg må du spre oppmerksomheten din over opp til 16 forskjellige «kart» samtidig – skipene dine kan nemlig flytte seg gjennom såkalte ormehull i rommet, og hvis du ikke følger med på hva som skjer i andre enden kan det bli katastrofalt.

Spillet skal være omtrent 50% fullført, men utviklerne forteller at de fortsatt har massevis av arbeid som gjenstår. Dette inkluderer balansering av spillets fire spillbare raser og design av kampanjene. Hvis utviklerne får mer enn det ønskede beløpet vil de også lage en Mac-versjon, flere kampanjer og flerspillermoduser.

Som vanlig byr utviklerne på en rekke belønninger for de som vil støtte prosjektet. Om du bare ønsker en billig måte å forhåndsbestille en DRM-fri utgave av spillet slipper du unna med 15 dollar.

Les også:

Siste fra forsiden