Ny Star Citizen-trailer viser en imponerende spillmotor

– Neste generasjons maskinvare vil gjøre dette mulig, sier utvikleren.

Star Citizen.
Cloud Imperium Games

Mens det donasjonsavhengige budsjettet til romskytespillet Star Citizen stadig blir større og større, viser utvikler Cloud Imperium Games mer og mer av spillet. Nyeste snutt demonstrerer spillets spillmotor, og det er vanskelig å ikke bli imponert.

Videosnutten fungerer som en fiktiv reklamefilm for romskipet Hornet, et personlig romfartøy som skal la spilleren slå fra seg i basketak med rompirater, dusørjegere og andre ufikse personligheter. Demonstrasjonen kan du se nederst i artikkelen, eller du kan laste ned 4K-filen fra prosjektets nettside.

Alt skjer i sanntid

Ifølge Star Citizen-sjef Chris Roberts viser videoen spillmotoren slik den er. Med en oppløsning på 4K er det nok de som har investert i en 4K-kompatibel monitor som får mest ut av snutten. Alt i videoen skal visstnok rendres av spillmotoren i sanntid.

– Vi skalerer alt med tanke på de superhøye oppløsningene som kommer til å være grunnlaget for morgendagens spillopplevelse; alt vi lager er designet med høye antall polygoner istedet for å bake detaljene inn i teksturene. Dette er noe av grunnen til hvorfor nVidia og AMD har demonstrert Star Citizen i 4K! Neste generasjons prosessorer og grafikkort vil gjøre denne typen opplevelser mulig i spill, og vi snekrer sammen Star Citizen med dette i bakhodet, forteller Roberts.

Har sanket 144 millioner kroner

Star Citizen-prodjektet kom til live som et folkefinansiert prosjekt. Pengesterke spillfans verden over har spyttet smått og stort inn i budsjettet siden avdukingen i oktober i fjor, og beløpet stiger stadig. Det er knapt en måned siden vi skrev om Star Citizens innsamlingsrekord på 120 millioner kroner.

Nå har prosjektet hanket inn 144 millioner kroner. Siden Cloud Imperium Games har knyttet en del spillinnhold til hvor mye penger som strømmer inn, låses det opp stadig mer av innhold til spillet. Denne gangen er det et kollektivtransportsystem som er gulroten.

Star Citizen skal etter planen slippes på vårparten 2015, til PC først og fremst. En konsollutgave kan kanskje komme med tid, men står etter hva vi kjenner til ikke i fokus nå.

Les også: Utelukker ikke Star Citizen til konsoll
Les også: Star Citizen satte folkefinansieringsrekord

Siste fra forsiden