Utelukker ikke Star Citizen til konsoll

Men det må i så fall være på den neste generasjonen.

Det mye omtalte romskipspillet Star Citizen har hatt enorm suksess med folkefinansiering, blant annet ved å gi spillerne mulighet til å kjøpe romskip i spillet for egne penger. Totalt har skaperne fått inn over 90 millioner norske kroner fra spillerne, og har ikke lenger bruk for eksterne investorer.

Star Citizen har så langt kun vært under utvikling for PC, men Chris Roberts ønsker ikke å utelukke at det kan komme til konsoll:

– Det må i så fall være på den neste konsollgenerasjonen. Akkurat nå er vi kun på én plattform, men i bunn og grunn er nestegenerasjonskonsollene topp spill-PC-er med egne operativsystemer, sier han til nettstedet Eurogamer.

Ifølge Roberts er det imidlertid viktig at de får gi ut gratis oppdateringer til spillerne:

– Grunnpillaren i spillet er gratis innholdsoppdateringer som reagerer på hva spillerne gjør. Hvis plattformeierne ønsker å gjøre det, så er det flott, sier Roberts.

Konseptbilde fra hangarene.

Hangarer til spillerne

De som har støttet utviklingen av Windows-utgaven kan glede seg til førstkommende torsdag. Da lanseres nemlig en liten del av spillet for alle backerne. Den gir dem mulighet til å utforske en hangar, hvor de blant annet kan gå inn i skipene de har skaffet seg tilgang på og utforske dem. Et av nivåene i hangaren skal også kunne utforskes med et kjøretøy.

Hangar-modulen er den første av flere kommende moduler som gir spillerne tilgang på deler av spillet før lansering. Senere i år planlegger utviklerne å gi ut en modul hvor spillerne kan kjempe mot datastyrte romskip i begrensede arenaer.

Star Citizen er forøvrig ikke det eneste ambisiøse romskipet som er på vei. Etter syv år i utvikling har endelig X: Rebirth fått lanseringsdato. Utgivelsen av det gigantiske, Elite-inspirerte spillet finner sted 15. november.

Les også: Star Citizen satte folkefinansieringsrekord
Les også: Enormt univers i nye Elite

Siste fra forsiden