GOG Galaxy 2.0

Ny versjon av GOG Galaxy skal samle alle spillene dine på ett sted

– En alt-i-ett-løsning for den moderne spiller.

GOG.com

Nettbutikken GOG.com kunngjorde denne uken en ny versjon av skrivebordsprogrammet GOG Galaxy. Den nye utgaven byr på en totalrenovering av klienten, og er også designet for å gjøre livet lettere for de som eier spill på tvers av flere butikker og plattformer.

GOG Galaxy 2.0 ønsker å samle alle spillene dine på ett sted.
GOG.com

GOG Galaxy 2.0 skal samle alle spillene dine – både på PC og konsoll – under ett tak, og lover i tillegg tjenester som oversikt over trofeer og ledertavler, samt inkludering av sammenslåtte vennelister og chat etter hvert.

Alt-i-ett-løsning

Ifølge GOG Galaxys oppdaterte nettside begynner hele prosessen ved at spillere kobler opp sine ulike kontoer mot skrivebordsprogrammet. Deretter importeres alt av spilldata automatisk, og du får en samlet og fullstendig oversikt over alle spillene dine.

– Som spillere må vi sjonglere flere klienter for å få tilgang på spillene våre og for å se hva vennene våre spiller. Vi mener at spillere fortjener en bedre opplevelse, og dette ble drivkraften for å fornye GOG Galaxy. GOG Galaxy 2.0 er designet for alle spillere, og favner bredere enn eksisterende GOG.com-brukere, ut til både PC- og konsollplattformer, forteller GOG-direktør Piotr Karwowski.

Hvilke andre klienter og nettbutikker som skal støttes er foreløpig ikke annonsert. Det er imidlertid naturlig å forvente at de større aktørene på markedet er med, som Steam, Origin, PlayStation- og Xbox-butikkene og lignende.

Du vil selvfølgelig kun få kjøre PC-spillene dine via GOG Galaxy, ikke de på konsoll, og utvikleren påpeker at du fortsatt må ha de andre klientene installert for å kunne benytte deg av funksjoner som automatiske oppdateringer av spill og skylagring. Videre lover GOG et solid fokus på sikkerhet og personvern for brukere.

GOG Galaxy 2.0 har enda ikke fått en offisiell lanseringsdato, men en lukket betatest skal være like rundt hjørnet. De som ønsker seg en prøvetur, kan registrere seg via GOGs nettsider for å få sjansen til å være med på testrunden.

Les også: EAs abonnementstjeneste kommer til PlayStation 4 »

Siste fra forsiden