Gears of War 3 - PlayStation 3

Ny video viser Xbox-eksklusive Gears of War 3 på PlayStation 3

Versjonen var kun ment som en teknisk test, forklarer Epic.

PixelButts/YouTube

En ny Gears of War 3-video dukket tirsdag opp på YouTube, som hevder å vise spillet på PlayStation 3.

Epic hadde en versjon av Gears of War 3 som kjørte på PlayStation 3. (Video: PixelButts)

Som vi alle vet kom det tredje Gears of War-spillet kun til Xbox 360 i sin tid, og den nye videoen har fått flere til å spekulere i om Epic Games kan ha hatt større planer. Utvikleren forteller imidlertid at det hele kun var del av intern testing.

– Kun en test

Ifølge «Pixelbutts» – brukeren som lastet opp det åtte timer lange klippet – viser videoen en versjon av spillet fra mai 2011, som kjører på en utviklerutgave av PlayStation 3. Versjonen stammer visstnok fra et hackerinnbrudd hos Epic i 2011, der datatyvene stakk av med haugevis av filer og annen informasjon.

Ikke helt uventet var den gjengse Internett-bruker raskt ute med å rope at videoen var falsk, og til og med Gears-pappa Cliff Bleszinski sådde tvil om autentisiteten. I en oppfølgingsvideo på Twitter kunne «Pixelbutts» imidlertid vise at han faktisk startet spillet på en PlayStation 3-maskin, og så fikk han plutselig støtte fra Epic selv.

I en uttalelse til Kotaku bekreftet en talsperson for utvikleren at versjonen i videoen var ekte nok. Den var imidlertid aldri ment som et offisielt produkt, forklares det.

– Denne videoen er et biprodukt av Epics interne Unreal Engine 3-testing, som benyttet seg av både Gears og Unreal Tournament, og var aldri en del av arbeid med et produkt ment for PlayStation 3.

Som Kotaku melder er det heller ikke første gang en video har hevdet å vise Gears of War 3 på PlayStation 3. Dette nye klippet skal imidlertid være det første tatt av testversjonen som faktisk ble laget av Epic. Gears-serien ble for øvrig først kjøpt opp av Microsoft i 2014, to og et halvt år etter lanseringen av Gears of War 3.

LES OGSÅ: Gears of War-sjefen går til Blizzard for å lage Diablo »

Siste fra forsiden