Nye Age of Empires er snart her

Age of Empires Online har reservert en plass i kalenderen.

Ingen kan benekte Age of Empire-seriens suksess. Den lange rekken av historiske sanntidsstrategispill har blitt svært godt mottatt, og særlig toeren anses for å være et av de mest komplette utgivelsene i sin sjanger.

Utvikleren Ensemble Studios gjorde en svært god jobb, men hadde samtidig en tendens til å slite ut arbeiderne sine. Med tiden ble Ensemble lagt ned, og seriens skjebne overlatt til Supreme Commander-utviklerne Gas Powered Games.

Det ser jo ut som om det koster penger.

I fjor sommer ble det gjort offisielt at den neste utgivelsen under Age of Empires-kappen skal hete Age of Empires Online og være et gratisspill med støtte for mikrotransaksjoner. Nå har det også fått en utgivelsesdato. Dagen du må skjære inn i primstaven din er 16. august, melder Eurogamer

I Age of Empires Online har du valget mellom å styre det gamle Hellas og tilsvarende gamle Egypt i kampen om å ta over verden og gjøre din sivilasjon til den seierende. Det kommende spillet vil i utgangspunktet være gratis å spille, og skal ha 40 timer med innhold å by på uten at du trenger å avse en skilling. Deretter blir det nødvendig å kjøpe ulike mindre tilskudd for en hittil ubeskrevet sum.

Spillet skal også komme i en butikkversjon som inneholder en del av disse oppgraderingene som koster penger. Det er ikke kjent om den blir tilgjengelig her i Norge, men veiledende pris i USA blir 20 dollar eller rundt 107 norske kroner.

Age of Empires Online utgis 16. august til PC.

Siste fra forsiden