Google Stadia - Chromecast with Google TV

Nye Chromecast støtter ikke Stadia før i 2021

Ingen vet hvorfor.

Stadia fungerer ikke på nye Chromecast ennå.
Google, CC 2.0, montasje Gamer.no

Onsdag kveld viste Google frem sin nye oppgraderte Chromecast – enkelt og greit kalt Chromecast with Google TV.

Merkelig nok kan den ikke brukes til å streame Googles spilltjeneste, Stadia, selv om den har mange andre nye tilskudd. Du kan blant annet installere apper for ting som Netflix, mens du får måtte streame innholdet fra en annen enhet. Stadia-funksjonalitet kommer derimot ikke før godt inn i 2021.

Merkelig nok virker det som om det allerede nå er mulig å bruke Stadia-appen med nye Chromecast, så lenge man «sideloader» den – altså går veien om Googles tjenester. Dette melder nettsiden The Verge.

Usikkert hvorfor støtten mangler

Ingen vet riktig hvorfor Stadia-støtten mangler, men The Verge undres på om det kan skyldes forskjellen mellom å strømme et spill via Stadia-appen på telefonen og det å bruke en egen app på nye Chromecast. Muligens ligger det noen problemer i en egen Stadia-app til Chromecast som må meisles ut før alt er på plass, for eksempel etterslep eller rett og slett et eget brukergrensesnitt.

Stadia Founders Edition er en pakke med en Chromecast Ultra og en kontroller.
Google

Samtidig viser det seg at Chromecast Ultra – den eneste av Chromecast-enhetene som støtter Stadia – etter alt å dømme er på vei ut av sortimentet. Her i Norge kan man inntil videre få tak i en Chromecast Ultra, men i USA meldes det at produktet ikke lenger er å få tak i hos noen av nettbutikkene.

Google Stadia får fortsatt flere og flere spill til tjenesten, og har per dags dato 89 tilgjengelige titler. Fremover kommer de fleste av de største spillene til plattformen, så den er på ingen måte brakk. Tjenesten fungerer fremdeles slik at du må kjøpe spillene individuelt, mens et knippe spill er tilgjengelig kostnadsfritt dersom du abonnerer på Pro-versjonen av tjenesten.

LES OGSÅ: Amazon lanserer sin egen strømmetjeneste for spill »

Siste fra forsiden