Nye detaljer om Halo 4

Microsoft vil lære butikkansatte om sin kommende storsatsning.

Microsofts ExpertZone er en portal der de legger ut informasjon og kurs for butikkansatte som skal selge alt fra Windows til Xbox 360-spill. Nå har nettstedet Little English Halo Blog sjekket ExpertZone og funnet en mengde ny informasjon om Halo 4, som skal lanseres på Xbox 360 i november.

Informasjonen kommer i form av plansjer med skryt om spillet, men ved siden av åpenbart markedsføringspjatt har de lagt ut konkret informasjon om skytespillet. Blant annet fortelles det at Halo 4 vil inkludere ti nye våpen og en rekke forskjellige kjøretøyer, hvorav to vil være helt nye.

Klarer ferske 343 Industries å følge opp etter Bungie?

Dessuten skryter Microsoft av en forbedret flerspillerdel, som skal være lettere å komme inn i for nye spillere. De mer erfarne kan glede seg over forbedret støtte til å skape, organisere og spore spillergrupper – noe Little English Halo Blog tolker som innebygd støtte for klaner. Spillet vil ha ti flerspillerkart ved lansering, og flere vil komme via nedlastbare ekspansjoner senere.

Et annet nytt element er noe som heter «spartan ops», som er nedlastbare oppdrag for enspillermodus og samarbeidsmodus. Totalt vil Microsoft lansere femti slike oppdrag, fordelt på en periode på ti uker. Planen er at fem nye brett skal lanseres hver uke, og hvert oppdrag skal introduseres med en filmatisk introvideo. Microsoft regner med at disse oppdragene vil by på opp mot tolv timers ekstra spilletid, og de vil være gratis.

Vi snakket med Halo 4-utviklerne tidligere i år, og da ønsket de å understreke at spillet vil representere en ny start for den populære serien.

– Dette er begynnelsen på en slorslått ny sci-fi-saga som vil sette agendaen for de neste ti årene i Halo. Med denne visjonen i tankene, måtte teamet overkomme en del kreative utfordringer som for eksempel hvordan vi balanserer ønsket om å respektere det flotte universet som er skapt i serien, og samtidig innovere og drive serien fremover, sa kreativ sjef Josh Holmes til Gamer.no.

Halo 4 kommer 6. november i Europa.

Les også: Kommentar: Få Xbox 360-overraskelser på E3
Les også: Anmeldelse: Halo Combat Evolved Anniversary

Siste fra forsiden