Nye detaljer om Limbo-studioets neste spill

Denne gangen skal danskene prøve seg på noe mer fargerikt.

Det har tidligere vært kjent at Limbo-skaperen Playdead Studios har jobbet med et nytt prosjekt i en god stund. Spillet har vært kjent under arbeidstittelen Project 2, men til nå har vi ikke fått høre særlig mye om hva spillet skal være, annet enn at fans av Limbo vil like det de får se.

Nå har det dukket opp litt ny informasjon og et konseptkunstbilde fra spillet på nettsiden til Det Danske Filminstitutt (via. Eurogamer). Spillet skal etter sigende komme til PlayStation 3 Xbox [360, journ. anm], PC og Mac, og vil i likhet med forgjengeren Limbo være et sideskrollende plattformspill med puzzle-elementer. Denne gangen vil omgivelsene være tredimensjonale, men alt foregår likevel på et todimensjonalt plan.

Første konseptbilde fra mystiske Project 2.

Historien skal dreie seg om en gutts kamp mot onde krefter, som ved hjelp av tvilsomme eksperimenter på menneskekroppen prøver å ta over verden. I motsetning til Limbo skal spillet være i farger, selv om det første konseptkunstbildet virker å fortsette den kontrastfylte tyske ekspresjonisme-stilen fra forgjengeren.

Det er knapt to år siden vi først fikk stifte bekjentskap med stemningsfulle Limbo. Det ekspresjonistiske plattformspillet ble for mange sommerens høydepunkt i 2010, og høstet flere prestisjetunge priser både før og i etterkant av lanseringen. Vår anmelder var selv henrykt, og uttalte at i spillet «finn vi nokre av dei beste gåtene og utfordringane eit sideskrollande spel kan by på.»

Siste fra forsiden