Nye helter, skurker og spillmoduser annonsert for Star Wars Battlefront

Slik blir det å spille som prinsesse Leia og Han Solo.

EA

Under betatesten av Star Wars Battlefront som ble avholdt tidligere denne måneden fikk vi en smakebit på spillets helter og skurker. På imperiets side var Darth Vader tilgjengelig, mens opprørerne fikk prøve seg som Luke Skywalker.

Allerede under betaperioden ble det imidlertid klart at flere kjente Star Wars-figurer ville bli tilgjengelig ved spillets lansering. En Reddit-bruker som gikk på oppdagelsesferd i Star Wars Battlefronts filer fant tegn på at prinsesse Leia, Han Solo og keiser Palpatine blir spillbare figurer, noe DICE nå har bekreftet.

På sine nettsider forklarer utvikleren hvordan det blir å spille som de tre nye figurene i tillegg til å avsløre nye spillmoduser de kan brukes i.

Leia Organa

Prinsesse Leia.

Som leder for opprørerne vil prinsesse Leia brukes i en støtterolle med ulike muligheter til å hjelpe og styrke sine lagkamerater. Blant annet kan prinsessen plassere ulike «power-ups» på spillbrettet og beskytte medspillere med et ekstra kraftig skjold.

Leia nøyer seg riktignok ikke bare med forsvarsorienterte evner, og hun kan også bruke «Trooper Bane», en evne som lar henne ta livet av imperiets soldater med kun ett skudd. I tillegg vil spillere som entrer kampen i nærheten av Leia bli iført uniformen til Alderaans – Leias hjemplanet – kongelige garde.

Han Solo

Han Solo.

Han Solo er på mange måter lik som de vanlige opprørersoldatene og vil derfor være helten det er lettest for spillere å bli vant til, forteller spilldesigner Jamie Keen. Solo stiller med et kraftig våpenarsenal og fokuserer på høy bevegelighet i kampens hete.

Evnene hans inkluderer et skudd som gjør ekstra stor skade mot både soldater og kjøretøyer, en sprintfunksjon som lar han raskt storme inn og ut av skuddvekslinger og muligheten til å avfyre pistolen sin så raskt som mulig, uten fare for at den overoppheter.

Keiser Palpatine

Keiser Palpatine.

Den onde keiseren er imperiets støttefigur som i likhet med Leia kan plassere «power-ups» på brettet, men i motsetning til prinsessen er Palpatines evner nesten utelukkende offensive. Som i Star Wars-filmene vil han fremstå som en svak, gammel mann, men under overflaten lurer en dødelig kriger som fortsatt er lett til bens.

Les også
Anmeldelse: Star Wars Battlefront

Det hadde ikke vært Palpatine om han ikke kunne skyte lyn fra fingrene sine, og i Star Wars Battlefront får han grille fiender på to ulike måter. «Force Lightning» gjør stor skade til motstandere foran deg, mens «Chain Lightning» skyter lyn i alle retninger og skader alle som er i nærheten. Som Han Solo kan også Palpatine aktivere en sprintfunksjon som lar den gamle mannen løpe, hoppe og sprette rundt omkring.

Nye moduser

Sammen med Luke Skywalker, Darth Vader og dusørjegeren Boba Fett vil de tre nye figurene være tilgjengelige i de fleste av Star Wars Battlefronts spillmoduser. Hittil er hele 11 ulike moduser annonsert for spillet, og denne uken fikk vi vite mer om tre av modusene som ikke var tilgjengelig under betaperioden.

I «Heroes vs. Villains» kjemper to lag med seks spillere – tre helter eller skurker og tre vanlige soldater – mot hverandre. Når en helt eller skurk blir drept vil den spilleren vende tilbake til kampen som en vanlig soldat. Laget som beseirer motstandernes helter er skurker, eller står igjen med flest helter eller skurker når tre runder er spilt, vinner.

Helt mot skurk. Far mot sønn.

I «Battles»-modusen kjemper du enten mot en venn eller en datastyrt motstander i et kappløp for å samle opp flest mulig poeng. Poengene oppnås ved å ta livet av motspilleren din og førstemann til 100 poeng vinner. Denne modusen kan også spilles med helter og skurker.

Sist, men ikke minst forklarte DICE hva vi kan vente oss i spillets treningsmodus. Gjennom fem ulike oppdrag får vi bli bedre kjent med spillets mekanikk, noe som kan være til stor hjelp for nybegynnere. Her kan man blant annet lære å fly en X-wing, spenne ben på store robotkameler – bedre kjent som AT-AT Walkers – og øve på å spille som Darth Vader.

Star Wars Battlefront lanseres den 19. november på PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Det blir ikke mulig å snakke med medspillere i Star Wars Battlefront.
– Bruk tredjepartsløsninger eller gruppechat på konsoll, sier DICE »

Siste fra forsiden