Nye Prey har ingen tilknytning til det første spillet

Arkane Studios har avslørt nye detaljer om det kommende skytespillet.

Skjermdump fra Youtube.

Etter kanselleringen av Prey 2 i 2014 så det mørkt ut for spillserien, men på årets E3-messe kunngjorde Bethesda at eventyret likevel ikke er over. Seriens neste spill – som har fått navnet Prey – er imidlertid ikke knyttet til det første spillet, og det bruker heller ingen elementer fra den kansellerte oppfølgeren:

– Prey er ikke en oppfølger, det er ikke en nyversjon, det har ingen tilknytning til originalspillet. Du må se på dette som en helt ny begynnelse for serien, forteller Arkane Studios-sjef Raphael Colantonio.

Ikke et rent skytespill

Raphael Colantonio forteller mer om nye Prey. (Video: Bethesda Softworks)

I en video som denne uken dukket opp på Bethesdas YouTube-kanal avslører Colantonio mer om hva vi kan vente oss av det kommende spillet. Blant annet forklarer han at nye Prey ikke er et rent skytespill, men en slags hybrid som byr på et historiedrevet eventyr blandet med action-elementer og noen deler rollespill.

Som tidligere annonsert foregår handlingen på en romstasjon, der målet er å overleve i kampen mot noen lite hyggelige romvesener. Du spiller som astronauten Morgan Yu, som ifølge Colantonio enten kan spilles som mann eller dame – avhengig av hva du måtte ønske.

Ved hjelp av våpen, diverse verktøy og overnaturlige krefter, som du kan stjele fra romvesenene, må Morgan komme seg helskinnet gjennom den farefulle ferden. I likhet med andre Arkane-spill, som Dishonored, blir valg og konsekvens en viktig del av Prey, og ingen spillere vil ha nøyaktig de samme opplevelsene gjennom hele spillet.

Arkane Studios hadde mye å vise på årets E3.
Vi fikk også se Dishonored 2 i aksjon for første gang »

Siste fra forsiden