Nye Resident Evil 4-detaljer lekket

Det er spesielt en liten sak som vekker oppsikt i spillmiljøet: Resident Evil 4 kommer ikke til å inneholde en eneste zombie.

I følge kilder i Japan kommer det nyeste Resident Evil-spillet til å være klinisk fritt for de levende døde som serien (og sjangeren) er så blitt kjent for i årenes løp. I stedet kommer du til å sloss mot "landsbyboere", altså sprell levende mennesker som ikke har fått hjernen råtnet bort enda.

Dette skulle tyde på at fienden i Resident Evil 4 kommer til å bli langt mer intelligent enn de langsomme og ensporede zombiene fra tidligere spill. Dessuten kommer disse landsbyboerne bevæpnet med våpen som øks og ljå. Fiendenes intelligens vil øke etter hvert som spillet utvikler seg, og slemmingene vil etter hvert begynne å samarbeide for å ta knekken på deg (på den grusomste måten de kommer på, naturligvis).

Det er ikke bare intelligensen som er forbedret hos fiendene. Nå vil de også oppføre seg realistisk når du påfører dem skade. Skyter du en fiende i benet vil resultatet være svært annerledes enn om du skyter ham i hodet. I den forbindelse kan det også nevnes at hvis du skyter et hull i veggen vil dette forbli der til du er ferdig med brettet. Dessuten får du mulighet til å skyte bort ting som blir kastet etter deg.

Spillet foregår i et til nå ikke-navngitt sør-amerikansk land. Du spiller som Leon S. Kennedy, og må beskytte datteren til presidenten. Det er når denne datteren blir kidnappet av en gruppe mennesker som later til å befinne seg i en slags merkelig transe at problemene starter, og situasjonen blir ikke bedre etter som du spiller.

Andre detaljer som kan nevnes er at Resident Evil 4 vil kunne spilles i førsteperson, og at lastetidene vil være svært korte. En kontekstssensitiv actionknapp vil tillate deg å enkelt hoppe gjennom vinduer eller flytte på objekter. Spillet kommer til GameCube senere i år.

Siste fra forsiden