Nye spillsatsinger fra Sonys japanstudio

Melankolsk regnvær og bisart plattformteater i vente.

Tirsdag kveld avslørte Sonys japanske studio to splitter nye prosjekter på pressekonferansen i Köln: Rain og Puppeteer. Spillene ble presentert etter hverandre, men de er vidt forskjellige opplevelser.

Rain handler om en usynlig ung gutt som kun kan sees når han beveger seg i regnet. Bilder fra spillet viser hvordan gutten kan gå under tak, broer, eller lignende for å gjemme seg, og hvordan han ved å bevege seg ut i regnet blir synlig igjen. Vi fikk også se hvordan et tilsvarende usynlig monster jager gutten gjennom regntunge og grå gater.

Puppeteer på sin side presenteres som et langt mer livlig eventyr, hvor handlingen foregår som et teaterstykke. Hovedpersonen er også her en ung gutt, men gutten i Puppeteer mister bare hodet sitt – bokstavelig talt. Det var litt vanskelig å få tak på historien i spillet, men plottet involverte i hvert fall en ond heks, en magisk saks, så vel som et dyr som bare gikk under navnet «Moon Bear King», eller Månebjørnkongen om du vil.

Hvilken sjanger Rain befinner seg i er fremdeles uvisst, men i Puppeteers trailer kan man klart se glimt av sideskrollende plattformelementer.

Rain vil lanseres gjennom PlayStation Network, mens Puppeteer blir et fullverdig PlayStation 3-spill.

Les også: Sideskrollende gjensyn med Sacred Les også: Her er spillene på Gamescom 2012

Trailer for Rain fra Gamescom 2012.
Trailer for Puppeteer fra Gamescom 2012.

Siste fra forsiden