Nye Tomb Raider kan få 18-årsgrense

Jaget etter å lage et voksent spill presser aldersmerkingen opp.

I et intervju med IncGamers (via VG247) forteller Crystal Dynamics merkevaresjef, Karl Stewart, om hvordan utvikleren fokuserte på å lage et godt spill designmessig, og hvordan det voksne innholdet så ballet seg på etter det.

– Vi visste at vi ville forandre på store deler av spillopplevelsen. […] Vi bygde spillmotoren rundt historien og rundt det vi ønsket å oppnå i stedet for å bygge spillet rundt hva en spillmotor kunne gjøre.

– Som et resultat følte vi at vi også burde skape et sterkere narrativ enn det vi hadde gjort tidligere. Noe dypere. Du hører mange snakke om det fra mange forskjellige spill, men vi vil virkelig gripe spilleren mer enn de har blitt grepet tidligere.

– Ikke bare bannord

Stewart forteller videre om hvorfor spillet gled over mot en voksen aldersgrense etter hvert som utviklingen gikk videre. Det nye Tomb Raider-spillet er dermed det første i serien som kan få 18-årsgrense her i Europa.

Kommende Tomb Raider tar sats på å ha dypt innhold.

– Vi skjønte at vi ikke kunne få spillet til å passe inn som et overlevelsesspill med alt dette i en «T-rated» [tilsvarer PEGI 12, journ-anm] verden. Vi ville for eksempel ikke dra kameraet tilbake og kutte av scenen der Lara gjennomfører sitt aller første drap – da får vi rett og slett ikke den emosjonelle dybden vi ønsker.

– Vi ville ikke lage et voksenspill bare for å kunne slenge ut bannord i hytt og pine, men ville i stede bruke muligheten til å fortelle en menneskelig historie; vi vil at spilleren skal oppleve gåsehud og øyeblikk som får en til å gråte.

Crystal Dynamics ambisjoner er attråverdige, men som Stweart påpeker er dette ikke første gang en utvikler har påberopt seg et voksent innhold. Vi får håpe at ambisjonene leverer denne gangen, selv om lignende tidligere utsagn fra andre har skuffet. Da vår skribent prøvde spillet kommenterte han på at historien, stemningen og Laras figurutvikling virket lovende, så vi kan leve i håpet.

Les også: Sniktitt: Tomb Raider Les også: – Vi prøver å skape en moden opprinnelseshistorie

Siste fra forsiden