Nytolkning av Shadow of the Beast kommer til PlayStation 4

Amiga-serien får en ny giv på Sonys neste konsoll.

Sony kunne tirsdag kveld fortelle at en nytolkning av det sideskrollende Amiga-spillet Shadow of the Beast bykser ut på PlayStation 4 en gang i fremtiden. Avdukingen skjedde i løpet av Sonys pressekonferanse under Gamescom 2013. Spillet, som så lang kun har blitt skimtet i en kort lokketrailer, blir sågar kun å finne på Sonys nye konsoll i nedlastbar form. Det er ikke kjent når voldseventyret vil bli tilgjengelig.

Ny utvikler

Nytolkningen utvikles av Heavy Spectrum Entertainment Labs – et studio som fra før av har PlayStation Mobile-spillene Bullion Blitz og Puzziball på CV-en. Reflections Interactive eller utgiver Psygnosis har tilsynelatende ingen ting å gjøre med det kommende spillet.

Av detaljer om spillet er det lite å melde enda. Ifølge et presseskriv høres ut som om planen er å la spilleren låse opp nye ferdigheter etter hvert som man beseirer fiender, og at man skal kunne finne andre spilleres «sjeler» i verdenen og slå seg sammen. I tillegg nevner presseskrivet en overlevelsesmodus som virker å slenge stadig vanskelige bølger av fiender mot deg.

– Vår visjon av Karamoon er lastet med skjønnhet, brutalitet og mysterier, som gir deg som spiller muligheten til å forsøke å pusle sammen hva som gjør at innbyggerne er slik de er, forteller Heavy Entertainment-sjef Matt Birch på PlayStation Blog.

Omdiskutert sideskroller

Shadow of the Beast kom først ut på Amiga i 1989, men tok kjapt etterpå rundturen rundt om på diverse konsoller. Det sideskrollende spillet fikk i sin tid mye oppmerksomhet for det visuelle, samt sitt stemningsrike lydspor. Spillet blir også husket som et uhyre vanskelig spill.

Det opprinnelige spiller er blant samtaleemnene i ukens nostalgipodkast. Hør Retro Crew-episoden om Psygnosis her.

Les også: Et lass med nye PlayStation 4-spel på veg

Her kan du se lokketraileren fra det kommende spillet:

Shadow of the Beast på Gamescom 2013.

Siste fra forsiden