Kommentar

Nytt Army of Two-spill neste år

Det tredje spillet får ny utvikler og bruker samme motor som Battlefield 3.

Både Army of Two og oppfølgeren Army of Two: The 40th Day fikk blandet mottagelse hos kritikerne, men actionspillene som fokuserte samarbeid mellom to figurer ble tydeligvis en suksess for Electronic Arts. Torsdag kveld bekreftet selskapet nemlig fjorårets rykter om et tredje spill i serien: Army of Two: The Devil’s Cartel.

Skjermbilder fra Army of Two: The 40th Day.

Dead Space-studioet står bak

Vi får igjen et spill der fokuset er samarbeid over Internett eller lokalt, og denne gangen er det en dødelig narkokrig i Mexico som trenger din oppmerksomhet.

Det er Dead Space-utviklerne i Visceral Games som har fått oppdraget om å videreutvikle franchisen, og produsent Zach Mumbach har overfor GameInformer sagt at de har en klar ambisjon om å heve kvaliteten fra de to foregående spillene:

– Jeg følte de to første Army of Two-spillene var gode, men ikke fantastiske. De var minneverdige og morsomme å spille, men ikke på et slikt nivå at du sa «du må spille dette» til alle vennene dine.

Visceral Games har med andre ord fått tillatelse til å restarte serien. Studiosjef Steve Papuoutsis vet i følge EA nøyaktig i hvilken retning de nå skal gå:

– Vårt mål med Army of Two: The Devil's Cartel er å bidra med våre nøkkelprinsipper innenfor spilldesign: oppslukende og utfordrende spillmekanikker, med en intens fortellerteknikk og fokus på kvalitet – dette for å hjelpe franchisen til å nå sitt fulle potensial.

Spillet vil ta i bruk den imponerende Frostbite 2-motoren, som vi har blitt kjent med gjennom Battlefield 3.

Army of Two: The Devil’s Cartel utvikles for Xbox 360 og PlayStation 3, og skal lanseres i mars 2013.

Les også: Anmeldelse av Army of Two: The 40th Day
Se også: Video: Samarbeid for fire i Far Cry 3

GameInformer har sikret seg eksklusivitet på de første første avsløringene.

Siste fra forsiden