Nytt Baldur's Gate på vei

Infinity-motoren tas frem for nok et tradisjonelt rollespill, som kommer allerede i år.

Beamdog

Det er spennende tider for rollespillentusiaster. En gang i tiden snakket folk om at vestlige rollespill var på vei til å dø ut, men nå er det mer liv i sjangeren enn det har vært siden før tusenårsskiftet.

Nye eventyr i gamle trakter

Sniklekket mobilbilde.

I år får vi også et nytt Baldur's Gate. Spillet kommer fra Beamdog, studioet som allerede har fikset opp de to første rollespillene i serien, og handlingen skal være satt til tiden mellom de to første spillene i serien.

Spesifikt er det snakk om de to nyversjonene, ikke BioWares originaler – om det har noe å si.

Spillet benytter seg av den oppgraderte Infinity Engine-motoren, og blir med andre ord veldig likt de gamle spillene. Det vil si et gruppebasert rollespill der du ser handlingen ovenfra. Spillet foregår selvsagt på Sword Coast.

Ooh (nei, jeg aner ikke).

Beamdog har ikke gitt spillet noe navn enda, og refererer fortsatt til det som Adventure Y. De har heller ikke gitt oss mer enn noen «lekkede» mobilbilder av spillet.

Utvikleren understreker imidlertid at det nye spillet ikke er ment som Baldur's Gate III. Det er fortsatt et prosjekt studioet tenker på, men de jobber ikke med noe slikt prosjekt for øyeblikket.

I stedet jobber de med et annet prosjekt, med kodenavn Beartrap. Dette skal være ganske ulikt deres tidligere spill, men de vil ikke ut med konkret informasjon om det.

Liker du tradisjonelle, gruppebaserte eventyr i Baldur's Gate-stil kan du også glede deg til Pillars of Eternity, som lanseres snart.

Siste fra forsiden