Nytt Driver-spill på E3

Kan Ubisoft reise kjerringa med det syvende spillet?

Det er fire år siden det kom et Driver-spill på en stasjonær konsoll. Serien er kjent for blandingen mellom racing, action og tredjeperson skyting i en åpen verden, men franchisen fikk seg en knekk etter at det tredje spillet fikk hard mottagelse verden over, og det fjerde spillet ikke solgte til forventningene.

Skjermbilde fra Driver: Parallel Lines på PlayStation 2.

I 2006 solgte Atari utviklerstudioet bak spillserien til Ubisoft, inkludert alle rettigheter. Sony fortalte samme år at en PlayStation 3-versjon var i utvikling, men ingenting skjedde. I 2007 fikk vi PSP-spillet Driver 76, og i fjor registrerte Ubisoft varemerket Driver: The Recruit, for så å gi ut C.O.P. The Recruit til DS på høsten. Noen skikkelig oppfølger har vi altså hørt lite om de siste fire årene.

Nå forteller Ubisoft at «neste utgivelse i bestselger-franchisen Driver» skal vises frem på deres område på spillmessen E3 i Los Angeles i juni. Spillet skal demonstreres side om side med Assassin’s Creed Brotherhood, Shaun White Skateboarding, Tom Clancy’s Ghost Recon Future Soldier, og foreløpig uannonserte titler.

Den franske utgiveren har tidligere registrert domenet www.driversanfranciscogame.com, så det er sannsynlig at spillet bygges rundt byen med den kjente, røde Golden Gate-broa.

Selskapet sparker i gang E3-uka med en pressekonferanse mandag 14. juni. Der er det ventet mer informasjon om nytt Driver og det Ubisoft omtaler som deres «mest imponerende portefølje noen sinne». Gamer.no er selvsagt tilstede på E3, og rapporterer tilbake så snart vi vet mer.

Siste fra forsiden