Nytt fokus i X Rebirth

I seriens neste spill får du være kaptein på et stort romskip.

Da Egosoft kunngjorde X Rebirth var det uten å si veldig mye om romskipspillet sitt. Nå har de imidlertid lettet på sløret, og det viser seg at ordet «rebirth» ikke er helt ufortjent.

X Rebirth gjør nemlig enkelte store forandringer med spillkonseptet. I tidligere X-spill har du kunnet kjøpe og fly en rekke forskjellige typer romskip.

Dette elementet er ikke lenger med i spillet. I stedet får du kontroll over ett enkelt skip, som en gang het The Pride of Albion (nå kalles det The Albion Skunk, så du har tydeligvis fått det på billigsalg). Dette er et relativt stort skip, og du er ikke alene ombord. Du kan bevege deg rundt i skipet, som har flere rom, og du kan møte besetningen din ansikt til ansikt.

Droner er små, og kan bevege seg på steder hvor skipet ditt blir for stort.

Noen besetningsmedlemmer kan hyres inn, mens andre vil dukke opp gjennom handlingen i spillets kampanje. Du vil også få med deg en kvinnelig andrepilot, som hjelper deg å kontrollere mange av spillets mer komplekse aspekter.

Oppgraderinger

Skipet kan utvides underveis, med nye våpensystemer, motorer, skjold og droner. Sistnevnte gir deg tilbake mye av friheten fra tidligere spill. Disse dronene er nemlig ubemannede farkoster som enten kan automatiseres eller kontrolleres direkte.

Når du kontrollerer en drone direkte vil det oppleves akkurat som om du selv skulle ha sittet i cockpiten. Da vil andrepiloten din ta kontroll over Albion, slik at du får konsentrere deg om jobben som må gjøres. Dronene kan skreddersys til spesifikke funksjoner.

Du kan fortsatt bygge romstasjoner.

Disse dronene kan til og med bevege seg inn i trange miljøer skipet ditt ikke passer i, slik som ventilasjonskanaler i romstasjoner og slikt.

Det er fortsatt mulig å kjøpe svært store skip. Men disse vil styres av besetningen ombord, ikke deg selv. Et enkelt skip av denne typen kan ha over hundre individuelle elementer på skroget, fra missilsystemer til skjoldgeneratorer, og skulle du havne i kamp med et slikt skip må du tenke over hvilke av disse elementene som bør ødelegges først.

Du vil også kunne lande Albion på overflaten til store skip.

Navigasjon over lange avstander foregår på «motorveier» i rommet.

Ellers loves vi utvidede muligheter til å bygge romfabrikker og så videre, så om du var redd for at X Rebirth ikke skulle tilby like mange muligheter til å tjene seg søkkrik som industrimagnat i rommet virker det ikke som du har noe å frykte. Rominstallasjoner kan nå bygges opp av flere individuelle komponenter.

Les også
Anmeldelse: X Rebirth

Selve spillmiljøet har også fått en dramatisk endring siden sist. I stedet for at rommet er oppdelt i ulike «små» sektorer er det nå et sømløst univers hvor du kan dra mellom ulike steder ved hjelp av en slags motorveier i rommet. Portaler, i stil med de vi kjenner fra tidligere spill, eksisterer også – men i det spillet starter virker de rett og slett ikke.

Les mer om endringene på spillets forum.

Les også: Anmeldelse: X3: Terran Conflict

Siste fra forsiden