Nytt Men of War-spill på vei

I Condemned Heroes får vi oppleve krigen fra de tvangsvervedes side.

PRAHA (Gamer.no): Det skjer mye på Men of War-fronten for tiden. Assault Squad har nylig fått sin første nedlastbare tilleggspakke, og Men of War: Vietnam, som for første gang tar serien utenfor andre verdenskrig, slippes i august. Onsdag annonserte 1C også en ny, frittstående utvidelse av det populære strategispillet, som vil ta oss tilbake til andre verdenskrig.

Denne gangen vil fokuset være på de sovjetiske «shtrafbats», som bestod av tvangsvervede kriminelle, desertører, og soldater som var dømt for «feighet» – en forbrytelse som ofte medførte umiddelbar henrettelse, men i enkelte situasjoner overføring til straffekompaniene. Om denne formen for benådelse nødvendigvis var stort bedre enn å bli henrettet er vanskelig å vite.

Disse styrkene ble som oftest satt inn i svært farlige operasjoner, ikke sjeldent var disse egentlig rene selvmordsoppdrag. Utvikleren har brukt militærkonsulenter med kunnskap fra arkivene til Den røde hær, som har vært holdt hemmelig inntil nylig. De fire kampanjene og 15 oppdragene vil derfor være basert på faktiske operasjoner som straffekompaniene tok del i. I tillegg har alle soldatmodeller blitt laget på nytt fra bunnen av, for første gang siden Men of War opprinnelig ble lansert.

Men of War: Condemned Heroes vil komme i salg i løpet av første kvartal 2012.

Siste fra forsiden