Nytt om Halo 3

Imponerende kunstig intelligens, ny flerspillermodus og restaurering av gamle våpen. Her er siste nytt om Halo 3.

I en oppdatering på Bungies nettsider gir Bungie-ansatte "Frankie" oss en oppdatering på utviklingen av Halo 3. Artikkelen åpner med å fortelle oss at labratoriet som tidligere ble kalt "The Multiplayer Lab" nå også går under navnet "Single Player Lab", og her spiller Bungies testere gjennom et utvalg oppdrag i kampanjedelen av det kommende Xbox 360-spillet.

Akkurat nå er et av hovedfokusene testing av en forbedret kunstig intelligens, og forteller at maskinkraften i Xbox 360 kan brukes til mer enn grafikk.

– 360-ens hestekrefter kan også knyttes opp mot kunstig intelligens, oppførselen, bevegelsene og reaksjonene til de datastyrte karakterene. Dette er viktig for de menneskelige allierte, men så tidlig i utviklingen er det mest tydelig på hvordan dine motstandere oppfører seg.

Han forklarer dette ved å fortelle om noe som skjedde tidligere på dagen, før han skrev artikkelen:

– Jeg sverger at jeg så noen Grunts gjøre en klassisk knipetangmanøver for å presse meg inn i en trang kløft. Jeg kjempet mot noe større enn en Grunt, og plutselig ble jeg pepret av en annen gruppe tosker. Det var mest Grunts, sendt rundt min flanke for å knerte meg. Grunts er fortsatt Grunts, og så snart jeg viste seriøs motstand, fikk et par av dem panikk og flyktet. Men de hadde meg nesten, og det var litt av et sjokk.

Så blir vi veldig kort informert om en ny flerspillermodus, som skal være svært morsom og skremmende på samme tid. Frankie forteller at han aldri har hørt så mange redde skrik i løpet av en testeperiode før, men at det også var mye latter. Foreløpig fikk vi ingen informasjon om hva denne modusen går ut på.

Tom Doyle er våpendesigneren i Bungie, og han kan røpe en av flere spennede prosjekter han jobber med; gjennopprettingen av gamle Halo-våpen for bruk i Halo 3.

– Jeg ønsket å gå tilbake i tid, og gjøre alt bedre. Covenant-sniperen er et av mine favorittvåpen – den føles rett og slett veldig kraftig. Jeg hadde lyst til å inkludere den i den nye versjonen, så vi legger til noen detaljer som for alvor viser hvordan energien bygges opp i våpenet.

Mot slutten kunngjør et prosjekt de kaller "Matchmaking Playlists" – en spilleliste designet av fansen. Her kan spillere sende inn medlemslister for sin klan, sitt lag eller sin organisasjon. Deretter velges listene ut omtrent som Bungie i dag gjør med Humpday Challenges. Disse listene vil være midlertidige og demokratiske, og bestå så lenge de er populære.

Videre blir vi fortalt at en ny og forbedret Xbox 360-versjon av den første offisielle Halo 3-traileren, samt dokumentaren om Halo 3-traileren er på vei. Etter den store Xbox Live-oppdateringen for en måned siden fikk en del brukere problemer med disse filmene, men utviklerne jobber med nye versjoner nå.

De som befinner seg på ComicCon i San Diego mot slutten av denne måneden, vil forresten få med seg lanseringen av Halo Graphic Novel. Denne tegneserien utgis i samarbeid med Marvel.

Siste fra forsiden