Lord of the Rings: Gollum

Nytt Ringenes Herre-spill skal fortelle historien om Gollum

Illustrasjonsbilde hentet fra Middle-earth: Shadow of War.
Warner Bros

Daedalic Entertainment, studioet bak Deponia-serien, har inngått et samarbeid med Middle-earth Enterprises om å lage Lord of the Rings: Gollum. Spillet skal ta for seg den slibrige figuren fra Ringenes Herre-serien, og vil ifølge utvikleren by på både kjente og ukjente historier.

Logoen er så langt alt vi har sett fra spillet.
Daedalic Entertainment

I en pressemelding skriver Daedalic at teamet sikter mot lansering på PC og konsoll i 2021. Det er altså en stund til vi får det i hendene, og foreløpig har vi ikke altfor mange detaljer å gå på.

Historiedrevet actioneventyr

I et intervju med PC Gamer forteller studiosjef Carsten Fichtelmann at Lord of the Rings: Gollum blir et actioneventyr med den titulære figuren i hovedrollen. Handlingen begynner kort tid etter at Sméagol (som han opprinnelig het) finner ringen, og den indre konflikten mellom Sméagol og Gollum blir et viktig tema i spillet.

Ifølge Fichtelmann blir det en stor utfordring å takle en figur og en fortelling som er såpass kjent, blant annet takket være filmtrilogien til Peter Jackson. Han tror imidlertid teamet har kommet frem til en løsning som fans vil sette pris på.

– Det er en stor utfordring. Fans over hele verden har allerede et bilde av hvordan Ringenes Herre skal se ut. Vi er ikke Warner (studioet bak en rekke tidligere Ringenes Herre-spill, journ.anm) så vi må komme opp med vår egen tilnærming. Jeg tror vi har funnet vår egen måte å presentere Midgard. Det er en kul tilnærming, spesielt med det visuelle.

Foreløpig vet vi ikke noe om hvordan spillet vil se ut, og det eneste vi har fått se er spillets logo – som du kan se til høyre i artikkelen. Ytterligere detaljer vil avsløres etter hvert som det nærmer seg lansering, men som nevnt er det enda en god stund til.

Les også: LEGO-spillene om Ringenes Herre er fjernet fra digitale butikker »

Siste fra forsiden