Nytt romkappløp i Race to Mars

I dette strategispillet er målet å etablere en base på vår røde naboplanet.

Spillindustrien har endelig fått øynene opp for verdensrommet. Ikke bare har vi den populære simulatoren Kerbal Space Program, men om kort tid lanseres også strategispillet Buzz Aldrin's Space Program Manager og Arma-skapernes nye simulator, Take on Mars. Nå er det også klart at polske Intermarum jobber med et strategispill ved navn Race to Mars, hvor du må drifte et selskap som driver utforskning av verdensrommet. Målet er å etablere en koloni på Mars.

Race to Mars er et turbasert strategispill med fokus på de økonomiske aspektene av jobben med å kolonisere solsystemet. Du må bygge nye fasiliteter, drive forskningsvirksomhet, utføre oppdrag for åtjene penger og stadig forholde deg til hva konkurrentene dine bedriver. Spillet skal være utviklet i samarbeid med vitenskapsmenn fra det polske romindustriselskapet Kosmonauta.net, noe som forhåpentligvis sikrer en rimelig autentisk opplevelse.

Mesteparten av handlingen foregår på vår egen klode.

Intermarum ønsker å lansere spillet til Windows, OS X og Linux, med mulighet for versjoner til iOS og Android. Versjonene til datamaskin vil bli tilgjengelig uten DRM, og utviklerne ønsker blant annet å lansere spillet sitt på GOG.

For å skaffe budsjett til Race to Mars har de tatt turen til folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, der de ber brukerne om cirka 280 000 kroner. Som vanlig med folkefinansiering byr utviklerne på flere belønninger til de som backer prosjektet, inkludert fullversjonen av det ferdige spillet.

Om alt går etter planen og budsjettet kommer i havn, kan vi forvente fullversjonen i mars neste år. Du kan set utviklernes Kickstarter-video under artikkelen.

Les også: Utforsk verdensrommet på ti minutter
Les også: Anmeldelse av FTL: Faster Than Light

Siste fra forsiden