Nytt Square Enix-rollespill kommer til vesten i sommer

I Am Setsuna ønsker å gjenopplive storhetstiden for japanske rollespill.

Square Enix

I fjor annonserte Square Enix et nytt rollespill kalt Project Setsuna, som var under utvikling av det nydannede studioet Tokyo RPG Factory. Spillet ble lansert i Japan for bare et par uker siden, og nå tar Square sikte på vestlige markeder.

I Am Setsuna er inspirert av blant annet Chrono Trigger.
Square Enix

I en pressemelding skriver utgiveren at spillet – som nå går under navnet I Am Setsuna – kommer til Europa og Nord-Amerika til sommeren. Spillets PlayStation Vita-versjon blir imidlertid ikke med på reisen, og dermed får vi kun velge mellom PlayStation 4- og PC-versjonene her til lands.

Kan bli en serie

I Am Setsuna er det første spillet fra Tokyo RPG Factory, et Square Enix-eid studio som har som mål å gjenopplive storhetstiden til japanske rollespill. I det kommende spillet loves vi en sorgfull historie, klassiske rollespillelementer og et kampsystem inspirert av Chrono Trigger.

I forbindelse med spillets annonsering i 2015 uttalte Square-sjef Yosuke Matsuda at I Am Setsuna ideelt sett vil bli det første spillet i en lengre serie. Før det kan realiseres fortalte han imidlertid at rollespillet må oppfylle en rekke interne krav som settes av utgiveren.

Ifølge rykter skal Final Fantasy XV lanseres i september.
Datoen kan ha blitt avslørt to uker før Squares offisielle kunngjøring »

Project Setsuna slik det så ut på Tokyo Game Show i fjor. (GameSpot)

Siste fra forsiden