Ifølge rykter skal Final Fantasy XV lanseres i september

Den lange ventetiden på spillet kan endelig være over til høsten.

Square Enix

Tidligere i år annonserte Square Enix «Uncovered: Final Fantasy XV», et arrangement i Los Angeles der vi endelig skal få vite lanseringsdatoen for Final Fantasy XV. Arrangementet avholdes 30. mars, men slippdatoen for det kommende rollespillet kan være avslørt allerede nå.

Ifølge ryktene vil Final Fantasy XV slippes tidlig på høsten.
Square Enix

I samtaler med nettstedet Gematsu har tre ulike kilder med kjennskap til situasjonen bekreftet at planen er å gi ut Final Fantasy XV 30. september i år. Ifølge Gematsu er disse kildene svært pålitelige, men de tar likevel forbehold om at Square kan bestemme seg for å endre datoen før den blir offisielt annonsert.

Hvorvidt ryktene stemmer eller ikke får vi altså vite på Uncover: Final Fantasy XV, som vil sendes direkte på spillets nettside.

Lang ventetid

Final Fantasy XV har vært gjennom en langtekkelig prosess for å bli det spillet som skal lanseres senere i år. Det ble først annonsert som et PlayStation 3-spill i 2006, den gang under navnet Final Fantasy XIII Versus, men etter en lang og knotete utvikling valgte Square å ta drastiske grep for å redde spillet.

Final Fantasy XV.
Square Enix

På E3 i 2013 avslørte utvikleren at spillet hadde fått nytt liv som Final Fantasy XV, og nå ville komme til PlayStation 4 og Xbox One.

I fjor fikk vi prøve spillets demo, Final Fantasy XV: Episode Duscae, og selv om spørsmålene rundt resten av spillet fortsatt var mange gledet vår skribent seg til å kunne gå løs på fullversjonen:

– Det skal likevel ikke underdrives hvor annerledes dette faktisk føles. Den store, åpne verdenen gjør mye for å gi Final Fantasy XV et unikt preg i forhold til navnebrødrene sine, og oppdragsstrukturen blir øyeblikkelig annerledes, skrev Espen Jansen.

Tidligere i år slapp Square en ny trailer for spillet.
Her fikk vi se andre sider av Final Fantasy XV enn før »

Siste fra forsiden