Nytt Star Wars-spill kaster seg på gratisbølgen

I Attack Squadrons skal 16 spillere plaffe ned hverandre i verdensrommet.

Romslag i Star Wars: Attack Squadrons.
Disney

Star Wars-eier Disney har annonsert et nytt gratisspill basert på den etablerte merkevaren. Utviklet av nyoppstartede Area 52 Games skal Star Wars: Attack Squadrons la opp til 16 spillere å skyte ned hverandres romskip i tre forskjellige modi. Dette melder Disney selv i en pressemelding.

Zoom, zoom, bang.

De tre modiene er varianter på veletablerte scenario i sjangeren: «free for all», «team dogfight» og «base defense». Sistnevnte skiller seg kanskje litt ut fra resten, der hvert lag må forsvare sin base mot angrep fra fienden.

Som i de fleste gratisspill nå til dags vil spilleren kunne tukle med utseendet og egenskapene til sitt eget skip. Etter hvert som man spiller låser man opp gjenstander og oppgraderinger.

Planen er å lansere spillet på PC neste år, etter en betatestperiode. Interesserte kan melde seg opp som villige betatestere via spillets hjemmesider allerede nå.

Fra Lucas til Disney

Star Wars: Attack Squadrons kommer visst nok neste år.

I år kapitulerte LucasFilm etter godt over 30 år i bransjen, og solgte alt av lisenser til Disney-konsernet. Blant godbitene var Star Wars-lisensen nok det sterkeste kortet, og selv om Disney tidlig så sitt snytt til å legge ned Lucas' spillavdeling, LucasArts, er det tydelig at de ikke har tenkt å gi slipp på Star Wars-spill med det første.

Størst er nok det at Battlefield-utvikler DICE pusler med skytespillet Star Wars: Battlefront – en serie vi ikke har sett snurten av siden 2005.

Eierskiftet førte også til at et storspill ble stoppet
Slik kunne Star Wars 1313 ha blitt »

Siste fra forsiden