Nytt X-Com på vei?

Shacknews har funnet hint om at BioShock-utvikler Irrational Games kan være i ferd med å gjenopplive X-Com-serien.

Microproses populære X-Com-serie har ligget i dvale i de siste årene, men nå kan det tenkes at serien er på vei tilbake. Nettstedet Shacknews har nemlig lekt detektiver, og funnet ut at det er visse sjanser for at folkene bak BioShock, Irrational Games, kan være i ferd med å lage et nytt X-Com-spill.

Shacknews har funnet ut at Irrational Games representeres av advokatfirmaet Fierst, Pucci & Kane, LLP. I seg selv er ikke dette spesielt spennende, men i CV-et til advokatpartner Frederick U. Fierst ble det oppdaget en liste over klientene hans og hvilke spill de var kjent for. Irrationals liste inneholdt System Shock 2, Tribes 3, SWAT, BioShock, Freedom Force og, merkelig nok, X-Com.

X-Com-franchisen endte opp hos Atari etter at de kjøpte Hasbro Interactive (som igjen hadde kjøpt Microprose), men etter at Atari fikk finansielle problemer har de solgt unna en rekke av franchisene sine. I 2005 ble X-Com kjøpt av Take Two, som tilfeldigvis også eier Irrational Games. Det er lite trolig at selskapet ville kjøpe franchisen uten å gjøre noe med den.

Gamere som regelmessig støvsuger nettet for informasjon, husker kanskje også en liten detalj som bygger opp under Shacknews sine undersøkelser. I mai i fjor søkte Irrationals australske gren nemlig etter nye medarbeidere, og i stillingsannonsen skrev de at søkerne ville få mulighet til å jobbe med en etterfølger til en av PC-ens mest populære franchiser.

Videre skrev de at de trodde spillermiljøet ville bli fra seg av glede når de fant ut hvilken serie det var snakk om. Dette er selvsagt ikke bevis for at de jobber med akkurat X-Com-franchisen, men det gjør det i alle fall ikke mindre usannsynlig. Irrational-sjef Ken Levine er en kjent tilhenger av serien, og studioets Freedom Force-spill har enkelte likheter med X-Com-gameplayet, så det er massevis av indisier her.

Verken Irrational eller Take 2 har kommentert ryktene.

Siste fra forsiden