Nyversjonen av Divinity: Original Sin blir helt forskjellig fra PC-utgaven

Nå har Enhanced Edition fått slippdato.

Larian

Det fabelaktige rollespillet Divinity: Original Sin fra Larian Studios, som i 2014 opparbeidet seg solide anmeldelser over hele linja på PC og Mac, blir tilgjengelig på PlayStation 4 og Xbox One den 27. oktober. Det melder utvikleren på sin egen blogg.

Lokal samarbeidsmodus

Grafikken har blitt noe forbedret i nyversjonen.

Ettersom dette ikke er en direkte gjenskaping av det originale spillet, men en bearbeidet versjon, peker utviklerne ut at Enhanced Edition er en ny spillopplevelse i seg selv. Utviklerne legger nemlig ved omfattende funksjoner som ikke er å finne i originalutgivelsen.

Noen av de mer bemerkelsesverdige tilleggene de har lovet, er en lokal samarbeidsmodus, narrative tillegg i form av karakterer, oppdrag samt en omskrevet avslutning, i tillegg til noen forbedringer i grafikkmotoren.

Sist, men ikke minst vil det videreutviklede spillet by på helhetlig stemmeskuespill for samtlige karakterer. En funksjon som på mange måter er vanlig praksis i moderne rollespill, men kun delvis til stede i Original Sin, der resten av dialogen ble tekstet. Om du ikke liker å lese, har Larian Studios altså modernisert spillets narrative egenskaper til din fornøyelse.

Enhanced Edition får samarbeidsmodus.

Med tanke på hvor mye dialog et spill av dette kaliberet byr på, kan man se på tillegget av stemmeskuespill som en kraftig økning i produksjonsverdier. Noe som er forståelig etter at originalversjonen solgte over en halv million kopier, etter bare litt over to måneder på markedet.

Gratis for PC-eiere

Divinity: Original Sin Enhanced Edition kommer også til PC og Mac i form av et splitter nytt spill (ikke en oppdatering), fortalte Larian tidligere i år. Og om man allerede har betalt for spillet ved en tidligere anledning, kan man plukke det opp helt gratis denne gangen. Forandringene fra den ene versjonen til den andre er faktisk såpass store at man ikke er i stand til å overføre lagringsfilene fra sin originale spillkopi, dessverre.

Divinity: Original Sin II, som antakeligvis kommer ut i 2016, firedoblet nettopp sitt budsjett gjennom en folkefinansieringskampanje på Kickstarter. Det endelige tallet ligger på over 17 millioner norske kroner.

Siste fra forsiden