Oculus må kun betale to milliarder kroner i erstatning til ZeniMax

Dommer halverte boten VR-selskapet fikk for brudd på opphavsretten.

Oculus

I begynnelsen av 2017 ble Oculus funnet skyldig i brudd på både opphavsretten og en taushetserklæring i forbindelse med utviklingen av Oculus Rift. VR-selskapet ble opprinnelig dømt til å betale 500 millioner dollar – eller drøye fire milliarder kroner – til Bethesda-eier ZeniMax, men nå er boten halvert.

Oculus-grunnlegger Palmer Luckey må ikke betale like mye i erstatning til ZeniMax.
Oculus

Etter en ny høring har dommer Ed Kinkeade fra Dallas (via Bloomberg) redusert boten til bare to milliarder kroner. Inkludert i summen som faller bort er boten på til sammen 1,7 milliarder kroner som ble ilagt Oculus-grunnleggere Palmer Luckey og Brendan Iribe for brudd på taushetserklæringer.

Dommer Kinkeade fant videre ingen grunn til å stanse salget av Oculus Rift, noe ZeniMax ba om i det opprinnelige søksmålet.

Krangel om VR-rettigheter

ZeniMax saksøkte Oculus i 2014, kort tid etter at sistnevnte ble kjøpt opp Facebook. Ifølge ZeniMax hadde Oculus på ulovlig vis tilegnet seg yrkeshemmeligheter knyttet til VR-teknologi, som senere skal ha blitt brukt for utviklingen av Rift-brillene.

Oculus har hele tiden nektet for anklagene, og har i stedet beskyldt ZeniMax for å prøve å tjene raske penger på søksmålet. I en uttalelse sier selskapet seg nå fornøyd med halveringen av boten. Målet er imidlertid å få hele saken henlagt, og planen er derfor å anke nok en gang.

Ikke overraskende var ZeniMax skuffet over den nyeste utviklingen i saken. Selv om dommen fortsatt gikk i Bethesda-eierens favør satte selskapet liten pris på endringen i erstatningssummen, og det vil nå vurdere hvilke steg det skal ta videre.

Oculus lanserte nylig et par nye VR-briller.
Oculus Go er et billigere alternativ til Rift-modellen »

Siste fra forsiden