Oculus-sjefen: – Virtual Boy ødela for VR-industrien

Nintendos gamle kalkun dras frem igjen.

Evan Amos, Wikimedia

Oculus-grunnlegger Palmer Luckey er ikke storfan av Nintendos nittitallsflause, Virtual Boy, skal vi tolke ham i en nylig Ask Me Anything-runde på nettforumet Reddit.

Nintendo Virtual Boy.
Evan Amos, Wikimedia

– Virtual Boy var ikke egentlig en VR-enhet, spør du meg. Den bydde ikke på noen hodesporing, hadde et snevert synsfelt, og var i bunn og grunn en 3DTV med monokromfarger. Det er synd også, siden assosiasjonen den har til VR skadet industrien på lang sikt, lyder den knusende dommen.

Han hadde likevel én positiv ting å si om Nintendos forsøk.

– Den hadde den første LED-skjermen i en forbrukerenhet – antageligvis den beste kontrasten av alle skjermer på det tidspunktet.

Flopp

Nintendos Virtual Boy kom ut på markedet i 1995, men greide aldri å komme seg skikkelig på bena. Konsollen var enkeltstående: et par briller man monterte på et stativ på bordet, som man måtte titte inn i. Det var etter vitneutsagn å dømme en svært ubehagelig opplevelse.

Etter en lansering i Nord-Amerika og Japan droppet Nintendo den planlagte Europa-lanseringen og avbrøt produksjonen av videre spill etter bare 22 utgitte titler.

Det er en knapp uke siden Luckey og Oculus annonserte prisen på VR-brillene Oculus Rift: om lag 6700 norske kroner. Dersom du var en av dem som forhåndsbestilte enheten samtidig sitter du nok og venter på at den skal dukke opp i postkassa en gang rundt, eller etter, månedsskiftet mars-april.

Sony har for øvrig skrytt litt av sine VR-briller i det siste.
Over 100 VR-spill er under utvikling til PlayStation VR »

Siste fra forsiden