Oculus slår ned på videresalg av VR-brillene

Har kansellert bestillingene til de som ville selge brillene for profitt.

Slike får du neppe kjøpt på eBay med det første.
Oculus VR

Selv om Oculus Rift nå er på tur ut i nevene til nysgjerrige og kreative utviklere verden over, er det noen som blir sittende tomhendt. Ifølge TechCrunch har nemlig Oculus bestemt seg for å stoppe ordrene til personer de tror ønsker å selge utstyret videre på aukssjonssider.

Tillater ikke videresalg

For øyeblikket er Oculus Rift fremdeles under utvikling, og den utgaven som selges via selskapets nettside er ment for utvikling og nysgjerrige ildsjeler. Det er antageligvis derfor Oculus ser mørkt på videresalg av utstyret, ettersom utstyret i sin nåværende form er langt fra forbrukervennlig.

Oculus jobber stadig med å forbedre Rift. Dette er Crystal Cove-prototypen som DK2 er basert på.

Ordrene ble kanselert etter at brukere pekte ut flere eBay-auksjoner på Oculus offisielle forum, der selgerne planla å tjene inn en god slump penger på videresalg. Oculus sender i disse dager ut den forbedrede utgaven av utviklerverktøyet, Oculus DK2, til de som er villige til å kvitte seg med 350 dollar. Auksjonene på eBay lå på godt over det dobbelte – en selger satte til og med prisen til 5000 dollar.

Etter hvert som tråden listet opp flere og flere auksjoner tok Oculus et grep om situasjonen.

– Vi fant denne fyrens bestilling og kansellerte den. Vi tillater ikke videresalg av utviklingsverktøyet, skrev nettsamfunnlederen «cyberality» i tråden.

Ikke lenge etter påpekte en annen Oculus-representant at de hadde rensket opp i alle ordrene som ble lagt ut.

Ikke lansert ennå

At Oculus ønsker å holde utviklerverktøyet litt i tøylene er forståelig, ettersom utstyret i sin nåværende form først og fremst er ment for de som ivrer etter å lage innhold til VR-plattformen. Siden de likevel lar hvem som helst med 350 dollar i lomma snappe til seg et utstyr kan det bli vanskelig å regulere vuderesalg utover å kappe ordrene når de ser opurtunister som ønsker å tjene godt på videresalg.

Virtuell virkelighet er ett av de store satsingsområdene i spillverdenen for tiden. Ogs åSony prøver seg med sine Project Morpheus-briller.
Audun Rodem, Gamer.no

Hvorvidt selskapet faktisk kan håndheve en fullstending bannlysning av videresalg på denne måten virker dog litt ullent. Deres egne rettningslinjer forbyr ikke videresalg direkte, men de forbeholder seg retten til å kansellere besytillinger før enhetene sendes ut. Mest sannsynlig vil de fortsette å slå ned på oppurtunister som prøver å tjene en slant på utstyrsmangelen.

Oculus planlegger nå å få sendt ut flere briller i september, etter at de pløyer gjennom de første ordrene nå i juli. Det er fremdeles ikke kjent når selskapet planlegger å få en skikkelig forbrukerutgave på markedet.

Nå har selskapet fått en gigant i ryggen, så videre utvikling burde gå greit.
Facebook kjøpte Oculus for 12 milliarder kroner tidligere i år »

Siste fra forsiden