Okkulte eventyr i nytt strategispill

Skaperne av kultspillet Solium Infernum byr på Cthulhu-inspirert strategi.

Indie-utvikleren Cryptic Comet har laget flere kritikerroste spill, inkludert strategispillene Armageddon Empires og Solium Infernum. Nå har de lansert en betaversjon av sin ferskeste utgivelse, The Occult Chronicles.

Dette er et turbasert strategispill som skal være tungt inspirert av moderne eventyr-brettspill, slik som Cthulhu-spillet The Arkham Horror, samt klassiske «roguelike»-rollespill som Nethack. Du spiller en agent for organisasjonen Occult Defense Directorate, som har blitt sendt for å undersøke en eldgammel herregård på landsbygden. Uheldigvis er denne herregården full av ondskap, og i hulene og fangehullene under herregården står det utvilsomt enda verre til.

Det første du gjør i spillet er å skape figuren din. Som i vanlige rollespill har du flere egenskaper som kan forbedres, og du må også holde øye med figurens mentale tilstand. Om han eller hun opplever for mye galskap i huset, vil du til slutt tape spillet.

Kortspill mot monstre og låste dører

Underveis i spillet får du mange utfordringer som må løses gjennom et kortspill, og jo tøffere det du forsøker å gjøre er, jo hardere er motstanderen i kortspillet. Du kan også få ulike oppdrag og så videre.

Spillet skal være forskjellig hver gang du spiller, og det skal ta noen få timer å fullføre med mindre du dør på et eller annet grusomt vis underveis. I ekte «roguelike»-stil er døden endelig, og du kan ikke «jukse» ved å laste inn tidligere spill. Dermed lønner det seg å tenke over tingene du foretar deg.

Den tilgjengelige betaversjonen skal ha alt innholdet fra fullversjonen, og Cryptic Comet mener den skal være rimelig problemfri. Men balanseringen av spillet er fortsatt ikke helt ferdig, og det kan fortsatt komme forbedringer i brukergrensesnittet og så videre. Det er ikke klart når den ferdige versjonen blir lansert.

Les også: Western-strategi fra Cryptic Comet
Les også: Civilization møter Oregon Trail

Siste fra forsiden