Omfattende oppsigelser hos Hitman-skaperne

Danskene kansellerer alle prosjekter utenom Hitman.

Det danske spillstudioet IO Interactive har måttet si opp nesten halvparten av alle sine ansatte, og skal i tiden som kommer kun fokusere på Hitman-serien. Det vil etter alt å dømme si at det tredje spillet i Kane & Lynch-serien, som vi har hørt rykter om en stund, neppe ser dagens lys.

IO Interactive eies av japanske Square Enix, og den japanske giganten har kommet med følgende uttalelse om kuttene:

– Studioet vil resolutt fokusere på deres visjon for Hitman-seriens fremtid, og er i preproduksjon på et nytt Hitman-spill. Men vi har tatt den vanskelige avgjørelsen det er å kansellere andre studioprosjekter og initiativer hos IO, og redusere antall ansatte i studioet. Dette vil påvirke nesten halvparten av de ansatte, og er et resultat av interne justeringer vi gjør for å møte utfordringene i dagens marked, sier Chris Glover fra Square Enix i en uttalelse hos Gamesindustry.biz.

Fullt fokus på Agent 47.

Han fortsetter med å fortelle at utgiveren er svært takknemlig for arbeidet de som nå sies opp har gjort, og at de i de tilfellene hvor det er mulig vil forsøke å flytte folk til åpne posisjoner hos andre studioer internt i Square Enix-systemet. De skal også ha tatt kontakt med andre selskaper for å se om det er mulig å finne nye jobber. I alle tilfeller ønskes de som har mistet jobbene sine lykke til videre.

Et studio med lang historie

IO Interactive er et studio med lange røtter. De ble opprinnelig grunnlagt av veteraner fra de to spillstudioene Lemon og Zyrinx, i 1998. Deres første spill var Hitman, som ble lansert i år 2000 og nøt både kommersiell og kritisk suksess. I 2004 ble de kjøpt av Hitman-utgiver Eidos Interactive, som i 2009 ble en del av Square Enix.

Utenom Hitman-serien har studioet stått for Freedom Fighters, Mini Ninjas og Kane & Lynch-serien. Flere av de som opprinnelig startet studioet har forøvrig dannet et annet spillstudio, som jobber med «free to play»-spillet Heroes & Generals. Også det spillet skal gis ut av Square Enix.

Det forrige spillet fra IO Interactive var Hitman: Absolution. Det fikk en solid syver i vår anmeldelse, selv om det ifølge anmelder Øystein Furevik kan være svært frustrerende til tider.

Les også: Intervju om Hitman: Absolution
Les også: Ny Hitman-kontrovers

Siste fra forsiden