Omfattende Portal 2-modifikasjon byr på nye utfordringer og penere grafikk

Portal Stories: Mel kan lastes ned nå.

Prism Studios

En gruppe moddere har brukt de siste fire årene på å lage en omfattende Portal 2-modifikasjon, og nå får vi endelig se resultatet. Portal Stories: Mel byr på en rekke nye portal- og gelébaserte utfordringer i kjent Portal-stil, men introduserer også en helt ny historie.

I Portal Stories: Mel møter vi Mel, en deltaker i et forskningsprosjekt ledet av Aperture Science Innovators. Dessverre går det galt med prosjektet, og Mel blir liggende i dvale i flere år. Da hun til slutt våkner blir hun møtt av en bedrager som utgir seg for å være Aperture-sjef Cave Johnson.

Her er traileren for Portal Stories: Mel. (Video: Harry101UK)

Med et våpen som skyter portaler og et hode stappfullt av spørsmål må Mel finne ut hva som skjedde mens hun sov.

Fokus på logikk, ikke ferdigheter

Ifølge spillets Steam-side inneholder Portal Stories: Mel 22 brett som utviklerne regner med at vil ta mellom seks og ti timer å spille gjennom, avhengig av spillerens erfaring. Samtidig gjør de det klart at logikk er det eneste som kreves for å løse hver utfordring, ikke ninja-lignende ferdigheter.

Steam-siden skryter også av modifikasjonens grafiske overhaling som pusser opp Portal 2s gamle modeller og introduserer nye gjenstander og effekter. I tillegg inneholder spillet over en time med musikk laget spesielt for modifikasjonen.

Hvem vet om vi noen gang vil få Portal 3, men i mellomtiden kan kanskje Portal Stories: Mel fylle tomrommet. Modifikasjonen kan lastes ned gratis fra Steam, men bare dersom du eier Portal 2.

Selv fire år etter utgivelse er Valves portallek et knallsterkt spill.
Vår anmelder var svært fornøyd med Portal 2 den gang »

Siste fra forsiden