– Ønsker ikke å herme etter andre nettjenester

Nintendo-sjefen vil at Wii U skal ha et litt annet fokus.

I et intervju med IGN forteller Nintendo-sjefen Satoru Iwata at Nintendo ikke er interesserte i å tilby en nettjeneste som ikke bringer noe nytt til bordet.

– Vi tror ikke at det å tilby de samme funksjonene som allerede eksisterer i andre nettsamfunn er det beste tilbudet for erfarne spillere, forteller han i intervjuet.

Etter at Wii U ble lansert i Amerika den 18. november har det blitt tydelig at Nintendo ikke legger seg på samme list som Xbox 360 og PlayStation 3 når det kommer til nettilbud. I stedet har selskapet brukt mye tid på å se på hvordan de kan utvide sofakonseptet til å også innbefatte nettspilling.

Nintendo Land følger med premium-utgaven av konsollen.

I samme åndedrag benyttet Iwata anledningen til å unnskylde seg på vegne av Nintendo for den massive dag-en-oppdateringen på 1 GB som amerikanerne måtte gjennom da de koblet opp konsollen til nettet.

– Personlig synes jeg brukere bør kunne bruke alt av konsollfunksjoner rett ut av boksen. Så jeg er svært lei meg for at Wii U-kundene måtte gjennom en nettverksoppdatering som tok så lang tid, og at ikke alt var tilgjengelig ved lansering.

Tror skepsisen vil avta

Iwata er ikke overrasket over at konsollen har blitt møtt med skepsis, men tror at den kommer til å avta med tid.

– De helt nye brukergrensesnittene vi har funnet opp har ofte blitt møtt av skepsis før lansering, men har endt opp med å bli en industristandard.

Vi europeere får først anledning til å slå kloa i Wii U i morgen, men de ivrigste kan plukke opp en konsoll allerede midnatt. Flere butikker omkring i landet har nattåpent i forbindelse med konsollanseringen, og det er sikkert nok av folk som er villige til å trosse høstkulda for å kunne få inn litt kosespilling før natten senker seg.

Les også: Anmeldelse: Nintendo Land Les også: Disse Wii U-spillene kan kjøpes på lanseringsdagen

Siste fra forsiden