Oppfølger for Nexus: The Jupiter Incident

Kultklassiker skal få oppfølger, men utviklerne trenger hjelp.

Nexus: The Jupiter Incident var et taktisk romstrategispill som på tross av en noe lavmælt lansering opparbeidet seg en solid tilhengerskare. Nå ønsker utviklerne å lage en oppfølger, men de trenger litt hjelp.

Det skal nemlig en god del penger til for å lage et spill i disse dager, spesielt når man ikke har støtte fra noen utgiver. Derfor satser utviklerne på å skaffe deler av pengene de trenger gjennom «crowdsourcing». Dette innebærer at folk kan investere i utviklingen gjennom et nettsted (drevet av «crowdsourcing»-spesialisten Games Plant), og få ulike belønninger for investeringen.

Alle som investerer får navnet sitt i spillet og på nettstedet om de ønsker det. Investerer du 20 euro får du også spillet når det er ferdig (i praksis som å forhåndsbestille). Investerer du mer får du enda større bonuser. De som investerer så mye som 2500 euro får faktisk dele på halvparten av inntektene når spillet en gang er ferdig.

Konsepttrailer.

Store planer

Nexus 2 vil foregå 25 år etter at fiendene fra originalspillet ble overvunnet. Menneskeheten har på nytt begynt å spre seg utover i solsystemet vårt. I tillegg har stadig flere barn vist parapsykologiske evner, og kan påvirke tid, rom og masse kun ved hjelp av tankene.

Men etter hvert som disse barnene vokser opp blir menneskeheten på nytt angrepet, og det ser ut som det er de overnaturlige egenskapene til den nye generasjonen som er i sentrum for det hele. Gjennom seks episoder får vi forsvare menneskeheten og finne løsningen på mysteriet.

Som i det første Nexus er spillet sentrert rundt flaggskipet ditt, som nå får nye egenskaper takket være de nye evnene til enkelte av menneskene. Men både du og fiendene dine får tilgang på en rekke nye skip, som alle er bygd opp av ulike komponenter som kan byttes ut og kombineres på ulike måter.

Vi loves også spektakulær grafikk, nye solsystemer og en rekke andre små og store nyheter. Hvis alt går etter planen skal spillet lanseres i løpet av fjerde kvartal 2012, og utviklerne ønsker at det både skal komme via digital distribusjon og få en spesialutgave i fysiske butikker.

Siste fra forsiden