Origin blir mildere

EA vil ikke lenger stenge folk ute fra enspiller.

Tjenesten Origin er spillgiganten Electronic Arts forsøk på å konkurrere med Valve og deres Steam-tjeneste. Som Steam kombinerer Origin digital spillbutikk med ulike sosiale funksjoner, og man kan kjøpe både spill fra EA og andre utviklere på tjenesten. Men Origin har fått mye kritikk i løpet av sin korte levetid, blant annet på grunn av det noen mener er manglende personvern for kundene.

Et av de største problemene har imidlertid vært måten systemet har håndtert brukere som angivelig har brutt reglene, for eksempel ved å jukse i nettspill eller poste uheldige utsagn på Electronic Arts' spillforum. Disse har blitt fullstendig utestengt fra Origin-kontoen deres og alle spillene som systemet, samt eventuelt nedlastbart innhold. Dermed har det kommet rapporter om folk som har mistet tilgangen på spill de har kjøpt på grunn av tilsynelatende feilaktige moderatoravgjørelser på et spillforum.

Nå har Electronic Arts lyttet til deler av kritikken, og Origin vil ikke lenger utestenge folk fra enspiller og nedlastbart innhold i Origin-spillene om de av en eller annen grunn skulle få kontoen deres stengt. På tjenestens hjelpeside står følgende:

– Hvis du har fått en stengt konto kan du fortsatt spille EA-spill i enspillermodus. For PC-spill må du aktivere Origins «offline-modus» for å fortsette å kunne spille spill med en stengt konto. For å gjøre dette går du inn i innstillinger-menyen og velger «gå offline».

Det understrekes også at majoriteten av utestengelser er midlertidige, og at man kan anke avgjørelsen om man føler seg urettferdig behandlet.

Siste fra forsiden