Orker møter romsoldater i Warhammer 40,000: Armageddon

Turbasert strategi på en svært ugjestmild planet.

Games Workshop

Det kommer en jevn strøm av spill basert på Warhammer 40,000-serien med penn-og-papir-spill, men Warhammer 40,000: Armageddon er sannsynligvis hakket mer trofast enn de fleste. Det er nemlig et tradisjonelt, turbasert strategispill laget i samme stil som de gamle Panzer General-spillene.

Hvorfor skal vi egentlig slåss om akkurat denne planeten? (bilde: Slitherine)

Orker mot mennesker i verdensrommet

Handlingen foregår på planeten Armageddon, som både menneskene og orkene av en eller annen grunn vil ha kontroll over. Spesifikt dreier det seg om den andre krigen om Armageddon – den tredje skal etter planen bli skildret av en ekspansjon på et senere tidspunkt.

Spillet har cirka 300 enheter, med alt fra infanteri til tunge stridsvogner og vandrende kamproboter. Hver enhet har 20 forskjellige statistikker som avgjør hvordan den fungerer i ulike situasjoner.

Er det her de kjøttetende plantene gjemmer seg? (bilde: Slitherine)

Planetens navn kommer visstnok fra den ugudelig varme sommersesongen, der varmen vil skape problemer for mange av enhetene i spillet. Planeten har også hyggelige ting som menneskeetende planter, som også kan stikke kjepper i hjulene dine.

Spillet skilter med en omfattende enspillerkampanje, men har også flerspiller. Om du spiller med andre får du blant annet mulighet til å skreddersy styrken din før slaget. Opp til fire spillere kan kjempe sammen, og det blir blant annet mulig å samarbeide mot datamaskinen.

Ikke regelsettet fra brettspillene

Om du håper på samme regelsett som i de fysiske Warhammer 40,000-spillene blir du nok skuffet. Ifølge nettstedet PCGamesN, som har tatt en grundig titt på det kommende spillet, er ikke regelsettet noe Games Workshop, som står bak Warhammer, vil lisensiere ut.

Warhammer 40,000: Armageddon utvikles av Lordz Game Studios og Flashback Games. Det kommer til høsten, for Windows-baserte PC-er og iPad. Spillet bruker en videreutviklet utgave av motoren til det smarte strategispillet Panzer Corps.

Dette er forøvrig ikke det eneste Warhammer-baserte strategispillet vi har i vente. Total War-skaperne Creative Assembly har også en Warhammer-tittel på gang, men det er lenge siden vi har hørt noe om den.

Siste fra forsiden