Total War-skapere med Warhammer-lisens

Får vi Warhammer: Total War?

Creative Assembly, det britiske studioet bak de kritikerroste strategispillene i Total War-serien, har sikret seg rettighetene til å lage spill basert på Warhammer-universet.

Det fortelles ikke noe om hva slags spill vi kan forvente oss, men med tanke på hvor den Sega-eide spillutviklerens ekspertise ligger skulle det ikke forundre oss om vi får et strategispill lagt til det krigerske fantasy-universet.

Ifølge pressemeldingen har det blitt opprettet et nytt team hos den britiske utvikleren, som skal jobbe med det første Warhammer-spillet. Det vil lanseres «etter 2013», så det går nok en stund til vi får høre noe mer om spillet.

– I år feirer vi 25 år, og i den forbindelse virket det passende å starte på et slikt drømmeprosjekt med en etablert partner. Vi vokste alle opp med den utrolig rike og detaljerte Warhammer-verdenen, og den har påvirket oss stort, både som designere og spillere, sier studiosjef Tim Heaton.

Bilder fra Total War: Rome II.

Han fortsetter med store ord:

– Vi kommer til å yte Warhammer-universet rettferdighet på en måte som ingen har prøvd før. Vi kommer til å bruke de 25 årene med erfaring og ekspertise, til å levere en Warhammer-opplevelse som spillerne absolutt kommer til å elske.

Det er viktig å påpeke at det er to separate (men beslektede) Warhammer-franchiser i spillindustrien. Denne avtalen gjelder kun fantasy-versjonen, og rettighetene til å lage spill basert på den mørke, science-fiction-verdenen i Warhammer 40 000 ligger fortsatt hos THQ.

Dette er langt fra første gangen Warhammer-universet dukker opp i dataspillform. For noen år siden fikk vi Warhammer: Mark of Chaos, et rimelig vellykket strategispill som i seg selv ikke var milevis unna Total War-spillene.

I tillegg til det nye Warhammer-prosjektet jobber Creative Assembly med Total War: Rome II og et Aliens-spill.

Les også: Anmeldelse: Warhammer 40 000: Space Marine
Les også: Anmeldelse: Warhammer: Battle March

Siste fra forsiden