Oscar-vinner får rollen som Lara Croft i den nye Tomb Raider-filmen

Den norske Bølgen-regissøren står for regien.

Frankie Fouganthin, Wikimedia

Vi hørte først om at MGM og Warner Bros. hadde hanket inn norske Roar Uthaug til å regissere en ny Tomb Raider-film i november i fjor. Uthaug hadde da satt spor som regissøren bak katastrofefilmen Bølgen som fikk god mottagelse både i Norge og i utlandet.

Nå vet vi også hvem som skal ta rollen som hovedperson Lara Croft: svenske Alicia Vikander. Dette melder både regissøren selv og nettsiden Variety.

Kjent skuespillerinne

Skuespillerinnen ligger kanskje ferskest i filmpublikumets minne som Ava i Ex Machina og Gerda Wegener i The Danish Girl – begge fra 2015. Sistnenvte filmrolle resulterte i en Oscar-statuett for «Best Supporting Actress».

Vikander vant en Oscar for sin prestasjon i The Danish Girl.
Focus Features

Den kommende Tomb Raider-filmen skal ta for seg en yngre og mer uerfaren Lara Croft, mer i tråd med hvordan hun ble fremstilt i nytolkningspillet Tomb Raider fra 2013.

Dette blir tredje gang Tomb Raider tar steget fra spill til film. I 2001 og 2003 spilte Angelina Jolie den britiske eventyrersken i filmene Tomb Raider og Tomb Raider: The Cradle of Life, men det nye prosjektet er helt løsrevet fra disse filmene.

20 år med Tomb Raider

Tomb Raider fikk en ny start i 2013.
Square Enix

Tomb Raider-serien fyller faktisk 20 år i år. I første omgang var det utviklerstudioet Core Design som sto bak eventyrspillene, men etter at kvaliteten på spillene falt drastisk valgte Eidos å sette studioet Crystal Dynamics på saken.

Serien fikk for alvor en ny giv med nytolkningen Tomb Raider i 2013. I fjor kom det en oppfølger kalt Rise of the Tomb Raider til Xbox One, som scoret bra hos vår anmelder.

– I Rise of the Tomb Raider faller brikkene endelig på plass for den nyeste utgaven av Lara Croft, og så godt som alle elementer og ideer fra Tomb Raider 2013 har blitt videreutviklet og forbedret her. Omgivelsene er mer varierte, skytingen mer interessant og utforskningen flere hakk over det forgjengeren tilbød, skrev Espen Jansen i fjor høst.

Les også: Hva er greia med spill på det store lerretet? »

Siste fra forsiden