Ouya kaster millioner etter kommende Kickstarter-spill

Vil doble innsamlede Kickstarter-penger med nytt fond.

Firmaet bak nylig lanserte Ouya har i dag annonsert at de vil støtte nye gratisspill med et fond kalt Ouya Free the Games Fund. Pengebingen lastes med over seks millioner kroner, som skal deles ut til utviklere som finansierer sine Ouya-eksklusive spillprosjekter gjennom donasjonstjenesten Kickstarer.

Dersom man greier å få finansiert spillet sitt ønsker Ouya å doble den innsamlede summen, med inntil 1,5 millioner kroner.

Krever eksklusivitet

Noen krav må man dog forholde seg til. Tilbudet gjelder prosjekter som starter etter 9. august 2013, og som er ferdig senest 10. august 2014. Man må også be om minst 300 000 kroner for å få tilgang til tilbudet. Spillet må være eksklusivt til Ouya i minst seks måneder.

Double Fines Kickstarter-prosjekt, Broken Age, kommer til Ouya.

Prosjektet som greier å sanke inn mest gryn vil få en bonussum på om lag 600 000 kroner.

Ouya ble selv delvis finansiert gjennom donasjoner på Kickstarter. I fjor sommer samlet konsollprosjektet inn om lag 50 millioner kroner av donasjonsvillige støttemedlemmer. I tillegg greide selskapet å sikre seg ytterligere 150 millioner kroner i kapital fra interesserte parter.

Ikke i norske butikkhyller

Konsollen ble lansert for om lag en måned siden i amerika, men er enda ikke å finne i norske hyller. I et intervju med Gamer.no fortalte grunnlegger Julie Uhrman at fokuset først og fremst ligger i USA, Canada og Storbritannia.

I forbindelse med lanseringen testet Gamer.no-skribent Marius Kjørmo den nye konsollen. Han var da imponert, men hadde noen ankepunkt som han mente måtte forbedres.

Les Marius Ouya-testLes intervjuet med Ouya-stifter Julie Ohrman

Siste fra forsiden