– Over halvparten av PlayStation 4-eierne har PS Plus

Sony-sjefen tar det som et godt tegn.

PlayStation 4 gjør det bra.
Audun Rodem, Gamer.no

I en konferansesamtale med investorer i forrige uke slo Sony-sjef Kaz Hirai seg på brystet og proklamerte at PlayStation Plus-tallene tegner på gode ting. Dette kommer frem i en transkripsjon fra Seeking Alpha.

– I tillegg til de 4,2 millioner PlayStation 4-maskinene som vi har fått ute til folk, har over halvparten av disse tegnet et PlayStation Plus-abonnement, noe som lover godt, forteller Hirai i konferansesamtalen.

Hva skjer videre med PlayStation 4?

PlayStation Plus er Sonys abonnementstjeneste til PlayStation 3, PS Vita og PlayStation 4, og byr blant annet på nedsatte priser i PlayStation Store-butikken og et utvalg gratis spill i måneden.

Med PlayStation 4 må man også ha PlayStation Plus for å få spille på nett, noe som kan forklare hvorfor abonnementstallene har økt betraktelig etter PlayStation 4-lanseringen. Hvorvidt tallene regner med de 30 gratis dagene man får når man kjøper konsollen vet vi ikke.

Godt PlayStation-kvartal

Konferansesamtalen informerte Sonys investorer om den økonomiske situasjonen for tredje kvartal i finansåret 2014. Spillavdelingen kunne rapportere om en økning på 64 prosent i omsetning fra samme periode i fjor, i all hovedsak på grunn av at PlayStation 4 leverte bedre enn forventet. At PlayStation 3-salget ser ut til å ha stoppet mer opp trekker resultatet litt ned.

Siden lansering har Sony solgt 4,2 millioner PlayStation 4-maskiner, mens konkurrent Microsoft kan skryte av 3,5 millioner solgte Xbox One-konsoller. Begge to imponerer med en svært sterk lansering. Nintendos Wii U, som ble lansert høsten 2012 har slitt mer med å fri til publikumet, men har nådd et godt totalresultat på 5,86 millioner solgte siden lansering.

Akkurat nå er det litt spilltørke på PlayStation 4, men det skal bli bedre:
Sony planlegger å slippe et tresifret antall PlayStation 4-spill i år »

Siste fra forsiden