Så mange PlayStation 4-spill skal lanseres i år

Sony har avslørt antallet i en fersk Twitter-melding.

Barone Firenze/Shutterstock.com

Mens vi her i det værbitte nord ennå venter i spenning på Microsofts neste konsoll Xbox One, har erkekonkurrenten PlayStation 4 allerede vært i salg noen måneder, og sågar solgt 4,2 millioner eksemplarer på verdensbasis så langt.

Knack slo ikke helt an.

Spillene til Sonys nye maskin har riktignok vært av litt ymse kvalitet hittil, og av de tidlige titlene har verken Knack, Killzone: Shadow Fall eller Need for Speed: Rivals på noe måte etterlatt hakeslipp hos Gamers anmeldere.

Skal vi tro Sony selv vil konsollen imidlertid få en del sjanser til å rette på sakene i løpet av inneværende år. Som nettstedet CVG rapporterer har selskapet nå avslørt antall titler som planlegges i 2014.

Over 100 spill på vei

Avsløringen kom i form av en Twitter-melding på den offisielle PlayStation-kontoen, hvor Sony skriver at over 100 spill til PlayStation 4 er planlagt for lansering i løpet av 2014.

Dette tallet er kanskje ikke så overraskende med tanke på at Sony under E3-avdukingen av konsollen i fjor sommer kunngjorde at over 30 spill allerede var under utvikling til PlayStation 4 bare hos Sonys egne studioer, hvorav mange blir helt nye IP-er.

Watch Dogs er på vei.

Vi vet av noen av disse allerede. Det viktorianske actionspillet The Order: 1886, som blander myter og erkebritiske London på 1800-tallet skal komme mot slutten av året. Halo-utvikleren Bungie slipper storskyteren Destiny i september, og etter alt å dømme er utsatte Watch Dogs like rundt hjørnet. Allerede mot slutten av februar kommer også snikespillet Thief, som bygger på arven fra Looking Glass Studios-serien fra sent på nittitallet.

Ellers får vi også sikkert se mange nye indie-spill, som Sony allerede har signalisert en sterk satsing på med den nye konsollen. Skrekkspillet Outlastog det finske romspillet Resogun har for eksempel blitt lansert på PlayStation 4, og i tillegg får vi blant annet det svenskutviklede Pavilion, det folkefinansierte Project Phoenix og det vakre Ubisoft-spillet Child of Light.

Metal Gear Solid V kommer også til PlayStation 4:
Nå forsvarer Kojima spillet mot kritikk »

Siste fra forsiden