Så mange PlayStation 4-spill skal lanseres i år
(Bilde: Barone Firenze/Shutterstock.com)

Så mange PlayStation 4-spill skal lanseres i år

Sony har avslørt antallet i en fersk Twitter-melding.

Mens vi her i det værbitte nord ennå venter i spenning på Microsofts neste konsoll Xbox One, har erkekonkurrenten PlayStation 4 allerede vært i salg noen måneder, og sågar solgt 4,2 millioner eksemplarer på verdensbasis så langt.

Knack slo ikke helt an.
Knack slo ikke helt an.Bilde: Sony Computer Entertainment

Spillene til Sonys nye maskin har riktignok vært av litt ymse kvalitet hittil, og av de tidlige titlene har verken Knack, Killzone: Shadow Fall eller Need for Speed: Rivals på noe måte etterlatt hakeslipp hos Gamers anmeldere.

Skal vi tro Sony selv vil konsollen imidlertid få en del sjanser til å rette på sakene i løpet av inneværende år. Som nettstedet CVG rapporterer har selskapet nå avslørt antall titler som planlegges i 2014.

Over 100 spill på vei

Avsløringen kom i form av en Twitter-melding på den offisielle PlayStation-kontoen, hvor Sony skriver at over 100 spill til PlayStation 4 er planlagt for lansering i løpet av 2014.

Dette tallet er kanskje ikke så overraskende med tanke på at Sony under E3-avdukingen av konsollen i fjor sommer kunngjorde at over 30 spill allerede var under utvikling til PlayStation 4 bare hos Sonys egne studioer, hvorav mange blir helt nye IP-er.

Watch Dogs er på vei.
Watch Dogs er på vei.Bilde: Ubisoft

Vi vet av noen av disse allerede. Det viktorianske actionspillet The Order: 1886, som blander myter og erkebritiske London på 1800-tallet skal komme mot slutten av året. Halo-utvikleren Bungie slipper storskyteren Destiny i september, og etter alt å dømme er utsatte Watch Dogs like rundt hjørnet. Allerede mot slutten av februar kommer også snikespillet Thief, som bygger på arven fra Looking Glass Studios-serien fra sent på nittitallet.

Ellers får vi også sikkert se mange nye indie-spill, som Sony allerede har signalisert en sterk satsing på med den nye konsollen. Skrekkspillet Outlast og det finske romspillet Resogun har for eksempel blitt lansert på PlayStation 4, og i tillegg får vi blant annet det svenskutviklede Pavilion, det folkefinansierte Project Phoenix og det vakre Ubisoft-spillet Child of Light.

Metal Gear Solid V kommer også til PlayStation 4:
Nå forsvarer Kojima spillet mot kritikk »

Project Phoenix

PS4
Slippdato: 2015
Sjanger: Rollespill, Taktisk
Utvikler: Creative Intelligence Arts
Utgiver: Creative Intelligence Arts

Knack

PS4
Slippdato: 29. november 2013
Sjanger: Action, Eventyr
Utvikler: Sony Computer Entertainment
Utgiver: Sony Computer Entertainment

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen