Sony kaprer svenskutviklet indiespill

Lekre Pavilion blir PlayStation-eksklusivt.

Pavilion beskrives som en fjerdepersons utforskningsopplevelse som handler om å lede og påvirke. Du må hjelpe en fyr på sin vei mot sannheten – ja, dette er et indiespill – ved å manipulere miljøene rundt ham og påvirke sansene hans. Handlingen foregår i en surrealistisk, drømmeaktig verden som skal være ukjent både for spilleren og spillfiguren.

Du ser handlingen fra en isometrisk synsvinkel, og i praksis fungerer spillet som en hjernetrimmer der du må manipulere både fysiske objekter og ting som lyder og lys for å påvirke hovedpersonen til å velge de rutene du vil. Muligens litt som i klassiske Lemmings, men med kun én figur indirekte kontroll over ham.

Spillet utvikles av to svensker som kaller seg Visiontrick Media, og får et lydspor laget av Tony Gerber. Musikken, lydene og de håndmalte bakgrunnene i spillet skal være med å lage en unik, audiovisuell opplevelse, mener utviklerne.

Pavilion ble opprinnelig annonsert for PC og mobile plattformer, men nå har Sony steppet inn og spillet skal lanseres eksklusivt for PlayStation 4 og Vita i løpet av våren. Det gjenstår å se om spillet finner veien til andre plattformer på et senere tidspunkt.

Sony har satset stort på uavhengige utviklere i det siste, og blant de andre lovende indie-spillene den japanske giganten har sikret for plattformene sine finner vi norske Teslagrad.

Les også: The Witness debuterer på PlayStation 4

Siste fra forsiden