Project Phoenix kommer til PS4 og Vita

Det folkefinansierte japanske rollespillet får konsollversjoner.

Japanerne har suksess på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter for tiden. Mega Man-skaperens nye plattformprosjekt, Mighty No. 9, har på få dager raket sammen nesten ti millioner kroner, og selv om fangsten til rollespillveteranene bak Project Phoenix har vært litt mer beskjeden har de med sine 4,5 millioner kroner oppnådd over syv ganger det beløpet de opprinnelig ba om.

Med cirka fem dager igjen av kampanjen sin har de også kommet med en nyhet mange konsollspillere utvilsomt vil sette pris på: Project Phoenix skal lanseres på PlayStation 4 og Vita, i tillegg til PC-versjonene. Utviklerne hos Creative Intelligence Arts forteller at mange har bedt om disse versjonene, og at forhandlingene nå er i boks.

Rollespill med strategielementer

Project Phoenix er et japansk rollespill med sanntidstrategielementer. Spillets kunstneriske ledelse er det Final Fantasy-veteran Kiyoshi Arai som står for, mens musikken lages av Nobuo Uematsu. Dette er visstnok første gangen Uematsu, som har stått bak musikken i flesteparten av Final Fantasy-spillene, blir dypt involvert i et indie-prosjekt.

Handlingen vil foregå i en verden som heter Azuregard, og du spiller en engel med hukommelsestap. Han slår seg sammen med en reservert alveprinsesse, en magiker preget av indre konflikt og en tempelridder med sine egne personlige problemer, og utforsker en verden hvor misforståelser og uvitenhet har ledet til en blodig krig.

Spillet skal etter planen lanseres i midten av 2015, så det er fortsatt lenge til det kommer. Det blir spennende å se om andre japanske utviklere legger merke til den store suksessen både Project Phoenix og Mighty No. 9 har hatt på Kickstarter, og om flere av dem velger å ty til folkefinansiering i fremtiden.

Sjekk også: Retro Crew diskuterer om Chrono Trigger er tidenes japanske rollespill

Siste fra forsiden