Overwatch - Jesse McCree

Overwatch døper om McCree etter søksmålet

Var oppkalt etter en ekte person som gikk av i kjølvannet av søksmålet.

Cowboyen tidligere kjent som Jesse McCree.
Activision Blizzard

Blizzard har valgt å døpe om Overwatch-helten Jesse McCree. Endringen kommer i kjølvannet av at staten California har anklaget og saksøkt Activision Blizzard for årevis med seksuell trakassering og kjønnsdiskriminering på arbeidsplassen.

Årsaken til navnebyttet er at McCree er oppkalt etter en tidligere Blizzard-utvikler som har akkurat samme navn, men som nylig enten ble sagt opp eller forlot firmaet i kjølvannet av søksmålet.

Hva figuren nå skal hete er ikke kjent ennå.

Det nye navnet er ikke kjent ennå.
Activision Blizzard

I en uttalelse på Twitter har utviklerne gått mer inn på valget, og røper at de også vil unngå å oppkalle figurer etter faktiske personer fra nå av. Verken Blizzard eller McCree har gitt noen kommentar rundt oppsigelsen.

– Vi skapte Overwatch-universet rundt ideer om at inkludering, rettferdighet og håp er grunnlaget for en bedre fremtid. De verdiene er sentrale for spillet og for Overwatch-teamet. Mens vi fortsetter å diskutere hvordan vi på beste måte kan hedre disse verdiene og demonstrere vår forpliktelse til å skape en spillverden som reflekterer dem, tror vi det er nødvendig å endre navnet til helten som nå heter McCree til noe som bedre representerer hva Overwatch står for, forteller utviklerteamet.

Endrer fremtidsplanene

Navnebyttet fører også til en del nye endringer for selve spillet og utviklingen videre. Opprinnelig var planen å ha McCree som en sentral figur i en bakgrunnsfortelling nå i september, men denne utsettes nå slik at utviklerne får muligheten til å gjøre de nødvendige endringene.

Det pågående søksmålet har så langt fått store følger for selskapet. Flere personer stått frem med historier om overgrep og maktmisbruk internt, og de ansatte hadde en demonstrasjon utenfor Blizzards kontorer. Toppsjef i Blizzard fra 2018 og til nå, J. Allan Brack, forlot nylig selskapet, og flere selskaper har sagt opp sponsoravtalene sine.

LES OGSÅ: Hundrevis av Ubisoft-ansatte krever at selskapet gjør mer for å bli kvitt dårlig oppførsel på arbeidsplassen »

Siste fra forsiden