Papireventyr fra LittleBigPlanet-skaperne

Tearaway byr på spillmoro litt utenom det vanlige.

En av de store nyhetene på gårsdagens Sony-pressekonferanse var et helt nytt spill fra skaperne av den svært populære LittleBigPlanet-serien. Det nye spillet heter Tearaway, og er eksklusivt for PlayStation Vita.

Spillet foregår i en tredimensjonal verden laget av papir, og den unike presentasjonen vekker minner om den gamle BarneTV-serien Kvakk Kvakk. Det er imidlertid ikke bare grafikken som gjør at dette nye prosjektet skiller seg ut fra mengden.

Kva-kva-kva-kva-kvakk! Vent, feil franchise.

Du får nemlig svært mange måter å samhandle med verden på. Du kan for eksempel bruke den trykksensitive baksiden til konsollen for å «trykke» en finger inn i spillverdenen og flytte på ting der, eller plage fiendene. Da ser du en virtuell versjon av fingertuppen presse seg opp gjennom papirgulvet, og følge bevegelsene dine på skjermen.

Du kan også blåse inn i mikrofonen for å skape vind, eller rope inn for å skremme bort fiendene. Da ser du hvordan spillfiguren, som forøvrig er en budbringer ved navn Iota, holder en megafon foran munnen og skriker ut.

De ulike måtene du kan manipulere verden på blir sentrale i spillet, som ser ut til å være spesialdesignet med PlayStation Vita i tankene. Lanseringen vil finne sted i løpet av 2013, og du kan ta en titt på det offisielle nettstedet for mer informasjon.

Les mer: Nye spillsatsninger fra Sonys Japan-studio
Les også: Kan du overleve helt til daggry?

Siste fra forsiden