– PC-en din har skylden

BioWare avviser at Star Wars: The Old Republic har ytelsesproblemer.

I brukerforumet til Star Wars: The Old Republic har det den siste tiden dukket opp flere rapporter om ytelsesproblemer i det ferske MMO-spillet, blant annet i denne 113 sider lange tråden. Spillerne klager over at bildeoppdateringsfrekvensen regelrett stuper når spillfigurene tar turen innendørs.

Men skal vi tro regissøren for spillet, James Ohlen, kan spillerne med ytelsesproblemer egentlig skylde seg selv. Til Eurogamer uttalte han nemlig følgende:

– De fleste som har ytelsesproblemer har disse på grunn av dårligere spesifikasjoner på PC-ene sine. Tingen er at 95 prosent av spillerne, eller der omkring, ikke har ytelsesproblemer.

Slapp av, vi ordner det

Samtidig beroliger han spillerne som nå bekymrer seg for at de må investere i en ny maskin.

– Når det er sagt, vet vi at det er viktig å tenke på at et mindretall med mindre kraftige PC-er faktisk har problemer med enkelte områder. Det er samtidig viktig for oss å tiltrekke oss flere spillere, inkludert spillerne med mindre kraftige PC-er og derfor har vi satt et team til å optimalisere spillkoden slik at vi får fikset problemene som er der.

Ohlen hevder samtidig at BioWare allerede har lokalisert de fleste ytelsesproblemene, og at de jobber med en fiks som skal ordne opp i sakene. I mellomtiden foreslår de følgende løsning for de som opplever ytelsesproblemer:

  • Skru av programmer og applikasjoner som kjører i bakgrunnen
  • Skru ned grafikkinnstillingene i spillet
  • Dersom du bruker et tredjeparts grafikkontrollprogram, be det om å favorisere ytelse fremfor kvalitet
  • Skru av «bloom»-funksjonen i spillets grafikkinnstillinger
  • Skru av skygger og sett «shaders» på laveste innstilling
  • Oppdater driverne dine

Har du opplevd ytelsesproblemer i Star Wars: The Old Republic? Diskuter i forumtråden nedenfor.

Siste fra forsiden