Peter Molyneux mottar prestisjepris

Spilldesigneren mottar den britiske underholdningsindustriens ærespris.

Peter Molyneux er et velkjent ansikt i spillbransjen. I senere tid har spillprodusenten fått et noe tvilsomt rykte som en utvikler som lover mer enn han kan holde, men det er ingen tvil om at han kan det han gjør. Siden han stiftet det britiske spillstudioet Bulllfrog Productions i 1987, har han stått for den ene klassikeren etter den andre. Noen av de største bragdene hans er spill som Theme Hospital, Dungeon Keeper, Populous, Syndicate, Black & White og Fable-serien. Mannen har altså en særs imponerende CV.

Sånt legges selvsagt merke til, og nå har den britiske BAFTA-foreningen (British Academy of Film and Television Arts) valgt å gjøre ham til en såkalt «fellow». Det vil i praksis si at han mottar deres høyeste æresbenevnelse. Dette ifølge spillnettstedet Eurogamer.

Dermed blir han en del av et stolt brorskap, som blant annet inneholder kjente navn som Alfred Hitchcock og Steven Spielberg i tillegg til andre spilldesignere som Sim City-skaper Will Wright og Shigeru Miyamoto - hjernen bak Super Mario.

Dungeon Keeper er en klassiker.

– Jeg husker da jeg så den første BAFTA-utdelingen på TV med familien i 1967. De lot seg begeistret sånn for disse oppnåelsene. Jeg hadde aldri i mine villeste drømmer trodd at jeg skulle ta imot en av underholdningsindustriens største æresbenevnelser, sa Molyneux selv.

Anerkjent type

De siste årene har briten vært opptatt med litt av hvert, særlig etter at hans Lionhead Studios ble oppkjøpt av Microsoft Game Studios i 2006. I 2009 ble han utnevnt til kreativ sjef for sistnevntes europeiske avdeling, og han er fast inventar som taler på de fleste store spillmessene i verden. Fra tidligere av har han også blitt adlet av den engelske dronningen, noe mange nok vil si er en større ære enn denne benevnelsen, men det er tydelig at Molyneux setter veldig stor pris på oppmerksomheten fra BAFTA.

– Det første jeg tenkte da jeg ble tildelt et «Academy Fellowship» var at jeg er i selskap med noen av de største underholdningstalentene underholdningsindustrien har sett. Det gjør meg ydmyk. For det andre så er er ikke dette bare en anerkjennelse av meg, men også alle jeg noen gang har jobbet med, sa spilldesigneren stolt.

Britens seneste spill, Fable III, ble sluppet i fjor. Skal vi tro vår anmelder Øystein Furevik så har Molyneux det fortsatt i seg, spillet nådde i hvert fall opp til en formidabel åtter.

Siste fra forsiden