Planetary Annihilation-skaperne vil folkefinansiere nytt spill

I krigen mellom tentakkelmonsterne og kjemperobotene er menneskeheten den største taperen.

Fra Kickstarter-videoen.
Über Entertainment

Über Entertainment har akkurat lansert den «ferdige» versjonen av sitt folkefinansierte sanntidsstrategispill Planetary Annihilation. Hvis du er fornøyd med det spillet, og føler de har gjort en god jobb med midlene de fikk samlet inn, er du kanskje interessert i å høre at de har gått rett tilbake til Kickstarter for å få budsjett til et nytt spill.

Spillets Kickstarter-presentasjon.

Det heter Human Resources, og nok en gang er det snakk om et sanntidsstrategispill med enorme mengder action på skjermen samtidig. Spillet foregår i en fjern fremtid der menneskeheten opplever at robotene de har laget går amok, og prøver å ta over verden.

Menneskene gjør så noe som utvilsomt virker fornuftig der og da, men som viser seg å ikke være superlurt når alt kommer til stykket. De påkaller nemlig eldgamle tentakkelvesener fra en annen dimensjon for å ta knekken på robotene.

Command & Conquer møter Annihilation-spillene

Resultatet er en massiv krig mellom gudevesener og roboter, der menneskeheten er lite annet enn en ressurs. Du får ta kontroll over en av de to svært ulike fraksjonene, og forsøke å bekjempe den andre mens du høster mennesker for harde livet.

Planetary Annihilation. Det nye spillet skal bruke samme spillmotor. (bilde Über Entertainment).

Spillet beskrives som en slags blanding av Command & Conquer og Planetary Annihilation. Den visuelle stilen er inspirert av tegneseriene til Hergé, Moebius og Geof Darrow.

I likhet med Planetary Annihilation vil Human Resources foregå på dataskapte slagmarker, og der kan opp til åtte menneskelige eller datastyrte hærer kjempe mot hverandre. Alt kan ødelegges, til og med selve spillbrettet.

Utvikleren påpeker at spillet i utgangspunktet ikke vil støtte offline-spill, selv om man kan spille det i «skirmish»-modus med datamaskinen. Ordlyden deres kan indikere at «offline»-spilling blir et ekstramål. Den lovede DRM-frie «offline»-modusen for Planetary Annihilation har fortsatt ikke dukket opp.

De sier imidlertid også at Planetary Annihilation-teamet fortsatt jobber med spillet, og at utviklingen av Human Resources ikke vil påvirke den videre utviklingen.

Det blir spennende å se om de når Kickstarter-målet, som er betydelig høyere enn målet for Planetary Annihilation var. Spesielt nå som ting ikke lenger er like lett som de en gang var på folkefinansieringsplattformen.

Siste fra forsiden